Hirdetés

Sharp ökoház 180 hüvelykes tévével



|

A kétemeletes faház lényege nem is annyira a napelem és a led világítás, hanem a vezérlés.

Hirdetés

A Sharp Corporation befejezte kísérleti ökoháza építését az Oszaka városában található Green Front Sakai komplexumban, Japánban. A kétemeletes favázas épület 271,24 m2 alapterület (174,05 + 97,19 m2) és 9 kW-os polikristályos napelemes modult mondhat magáénak és egy élhető zéró széndioxid-kibocsátású mintaépület kíván lenni.


Mindenkinek van némi elképzelése arról, milyen sokat lehetne spórolni egy erőteljes napelemmel, de ez az energiaforrás még csak az első eleme egy összetett rendszernek. Az ÖkoHázban a legmodernebb energiatakarékos készülékek hálózatot alkotnak, amelynek része az úgynevezett „házi energiakezelő rendszer", azaz a HEMS (Home Energy Management System) is. A HEMS segítségével a Házban található AQUOS TV-ken és a táblagépe LCD kijelzőjén figyelemmel kísérhető az aktuális áramfogyasztás. Az ÖkoHázat LED-es fényforrások világítják meg, ezen belül cél a megvilágítás színének lehető legkellemesebb beállítása. Azt is vizsgálják, hogy a HEMS rendszer mennyire használható a napelemes modulok által termelt, a 8 kilowattórás akkumulátorban tárolt, és az eszközök által felhasznált energia felhasználásának vezérlésére.

 


A szokásos koncepciótól eltérően a napelemes modulok által termelt energia egyenáramként, a váltóárammá oda-vissza alakítás vesztesége nélkül jut el az egyenáramot fogyasztó készülékekhez, például LED fényforrásokhoz. Az ÖkoHáz akkumulátora egy intelligens szünetmentes tápegységgel is össze van kötve. Egy hatalmas, 180 hüvelyk képátlójú LCD-képernyő is helyet kapott a létesítményben, kérdéses, hogy ez vajon mennyire illik bele a mai környezettudatos otthonképbe.


A Sharp az ÖkoHáz adataival az energetikai üzletágát kívánja fejleszteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.