Hirdetés

Sokat tud a Qualcomm VR-headsete



|

A Snapdragon 835-alapú eszköz szem- és kézkövetésre is alkalmas, de a felhasználók nem juthatnak hozzá.

Hirdetés

Jelenleg két fő típus van a VR-headsetek piacán. Az egyiket PC-hez kell csatlakoztatni, amiért cserébe mozgásérzékelés, nagy teljesítmény és kiváló grafika jár - egy szobában sétálva egészen remek virtuális élményt garantál egy ilyen headset. Ilyen az Oculus Rift és az HTC Vive. 

Hirdetés

A másik típus okostelefonokra épít: az eszközt kell behelyezni a headsetbe, ami cserébe vezetékek nélkül, szabadabban működik. Azonban a teljesítménye és a mozgáskövetése jóval szerényebb egy ilyennek. 

Ezen változtatna a Qualcomm az új VR fejlesztői csomagjával. Az új kit mozgás- és szemkövetést is kínál, továbbá gesztusvezérléses támogatást. 

A kit a második negyedévben válik elérhetővé, de nem a fogyasztók számára, hanem a fejlesztőknek. A Qualcomm nem is kívánja értékesíteni a felhasználóknak, inkább azt szeretné, ha a gyártók másolnák a platformját. 

Az új headset egyébként egy Snapdragon 835-ös processzort tartalmaz, 2560 x 1440-es AMOLED kijelző van benne, 4 GB RAM és 64 GB UFS flash tárhely. Adott a WiFi, a Bluetooth és az USB 3.1 is, továbbá egy érintőpad a jobb oldalon. A mozgást szenzorok, a tekintetet VGA kamerák követik. A gesztusvezérlésben a Leap Motion lett a Qualcomm partnere. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.