Hirdetés

Solid-state meghajtós desktop a HP-től



|

Karcsú üzleti modell.

Hirdetés

hpslim_k.png

A HP Compaq dc7800 Ultra-Slim Business Desktop a cég legkisebb üzleti modellje (6,6 x 25 x 25 centiméter), kevesebbet fogyaszt, mint társai, és a már említett solid-state meghajtónak köszönhetően gyorsabb is azoknál. A véletlenszerűnek tekinthető olvasási folyamatok szükségessé teszik az olvasófej álladó mozgását, az SSD technológia viszont nem használ mozgó alkatrészeket, így a bootolási, adathozzáférési idő jóval kisebb.

 

A gépben egy 16 gigabájtos SSD található, de a vásárlók választhatnak magasabb kapacitású tárolót is, egészen 160 gigabájtig. A meghajtón kívül a gépet Intel Core 2 Duo, Celeron D, vagy Pentium processzorok vezérlik, és az eszköz támogatja az Intel vPro technológiáját is, amely könnyebbé teszi a PC menedzselését is. Operációs rendszerként Windows Vista, Windows XP, vagy FreeDos közül választhat a vásárló. Ára 1258 dollárnál (kb. 250 ezer forint) kezdődik.

 

A HP a dc7800-zal párhuzamosan bejelentette a HP Compaq dc5800 Business PC-t is, amelyben szintén Core 2 Duo, Core 2 Quad, Pentium dual-core, vagy Celeron D ketyeg majd, ebben a gépben hagyományos merevlemez kap helyet, így ára is alacsonyabb lesz: 579 dollárért (kb. 115 ezer forint) kezdik majd árulni februárban.

 

Nem a HP az egyetlen, amely SSD-vel árulja gépeit, az Alienware, a Toshiba, vagy a Crucial brand alatt az Intel is kínál már solid-state meghajtós eszközöket, ám a technológia ára miatt széles körben még nem elterjedt használata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.