Hirdetés

Spire Fourier IV - emeletes hűtés



|

A Spire Fourier IV újabb megoldást jelenthet a processzor lehűtésére a nyári kánikulában.

Hirdetés

A Spire-tól nem éppen megszokott módon látványos, átlátszó műanyag csomagolásban érkezik a Fourier IV. A szükséges fémszerelékek és csavarok mellett hűtőpasztát és egy hátlapra szerelhető fordulatszám-szabályzót is találunk. Maga a hűtőborda száz százalékig vörösrézből készült, és három részből áll: a processzorral érintkező talprészből, a hőt disszipáló felső bordákból, valamint az ezeket összekötő négy darab hőcsőből. További érdekesség, hogy a ventilátor a hűtőbordák alján található, így a szokásossal ellentétes irányban mozgatja a levegőt.

 

spire.jpg

 

Az eszköz neve is arra utal, hogy különlegességről van szó. Fourier egy francia matematikus volt, aki többek közt a zajszűrésnél és az MP3-készítésnél is használt Fourier-transzformációról nevezetes. Fizikusok azonban másképp is összekapcsolhatják a nevet a hűtővel: a Fourier-számmal ugyanis magát a hővezetési képességet jellemzik.

 

Bár a felszereléshez nem árt egy kis gyakorlat, valószínűleg még így is okoz majd némi fejfájást. Fémszerelékek, csavarozás az alaplap hátulján - tapasztalatlanabbaknak kész rémálom lehet. Előnye viszont a megoldásnak, hogy így gyakorlatilag minden ma kapható számítógépre felszerelhető. A zajszinttel és a teljesítménnyel elégedettek voltunk, különösen ez utóbbival: a hűtőben bőven van tartalék, amivel a forrób fejű központi egységeket ilyen időben is hűvösen tarthatja.

 

Adatok:
  • Vörösréz felépítmény hőcsövekkel
  • 92 milliméteres golyóscsapágyas ventilátor
  • Socket 775, Socket AM2 és Socket 939 kompatibilis
  • Mellékelt fordulatszám-szabályzó és hűtőpaszta

 

Értékelés:

Spire Fourier IV

Előny: Jó teljesítmény, igényes kialakítás

Hátrány: Magasabb fordulaton kissé zajos

Teljesítmény: 86

Szolgáltatás: 79

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.