Hirdetés

Startolnak az első Intel Oak Trail alapú Windows 7-es táblák



|

A Fujitsu Q550 és a Motion Computing CL900 lehetnek az első fecskék.

Hirdetés

Már a múlt héten megkezdték az első Intel Oak Trail alapú táblagép szállítását, az első modelleket kifejezetten üzleti felhasználásra szánják.

 

Elsőként a Fujitsu Q550 és a Motion Computing CL900 modellek jelennek meg az Intel Oak Trail lapkája köré tervezve (Z670). Természetesen mindkét modell a Microsoft Windows 7 táblagépekre igazított változatát futtatja, egyöntetűen 10,1 hüvelykes kijelzővel és 8 órás akkumulátoros üzemidővel dicsekedhetnek. SSD háttértárat, HDMI csatlakozást, USB aljzatot és homlokzati valamint hátlapi kamerát is tartalmaznak. Alapkiépítésben Wi-Fi-n csatlakozhatnak az internetre, a 3G képességek opcionálisak.

 

 

Az első működő bemutatópéldányok még januárban, a CES alkalmával voltak megtekinthetők, míg magát az alapul szolgáló Z670 lapkát áprilisban jelentette be az Intel. Több cég, köztük az Acer és a Toshiba is mutatott be hasonló modelleket a Computex alkalmával a múlt héten.

 

Az egymagos Z670 processzorok 1,5 GHz órajellel futnak, lapka szintű támogatást tartalmaznak az 1080p felbontású videók dekódolásához, lejátszásához. A chip elvileg használható a Google Android 3.0 és MeeGo operációs rendszerekhez is.

 

Néhány biztonsági kiegészítő révén ajánlják a gyártók táblagépeiket vállalati felhasználásra. A Fujitsu táblájában ujjlenyomat olvasó van, míg a CL900-ban az Absolute Software Computrace Complete szoftvere is megtalálható, ami segít az ellopott/elveszett táblagépek nyomon követésében. Mindkét modell támogatja a TPM (Trusted Platform Management) 1.2-es változatát, hardver alapú titkosító és azonosító funkciókkal.

 

 

Az Oak Trail táblagép nemzedék az Apple iPad-del állítható szembe, mely egyre kedveltebb a vállalati felhasználók körében, annak ellenére, hogy kifejezetten fogyasztói eszköz. Az Oak Trail alapok nagy hathatós előnyt biztosítanak ebben a versenyben, hiszen jobb kompatibilitást biztosíthatnak a meglévő Windows és Linux alkalmazásokkal.

 

0,77 kilogrammot nyom csupán a Fujitsu Q550, induló kiskereskedelmi ára 729 dollár lesz. A Motion Computing CL900 modell 899 dollárért hozzáférhető és valamivel nehezebb, 0,95 kilogramm.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.