Hirdetés

Szélessávot mindenkinek!



|

Egyre több szélessávú Internet előfizetés, csökkenő vezetékes vonalak

Hirdetés

A szélessávú hozzáférések száma az öt egykori monopolszolgáltató, az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom és a Monortel, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) önkéntes adatközlésére épülő jelentés szerint augusztus végén meghaladta a 760 ezret, ami közel 25 százalékos növekedést jelent a januári adathoz képest. A gyorsjelentésben augusztustól szereplő kábelmodemes adat a négy legnagyobb, a hazai kábelmodemes piacon 85-90 százalékos piaci résszel bíró szolgáltató adataira épül.



2006. augusztusában a szélessávú előfizetések számának növekedése mellett folytatódott a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak számának csökkenése is. A hónap folyamán a vonalak száma több mint 9 ezerrel 3,375 millióra csökkent, így augusztus végén a 100 főre jutó vonalszám a július végi 33,61-ről 33,52-re zsugorodott. A háztartások vezetékestelefon-ellátottságának aránya egy hónap alatt 67,09 százalékról 66,87százalékra csökkent.

A kezdeményezett hívások időtartama augusztusban 720 millió perc volt, közel 5 százalékkal több, mint egy hónappal korábban. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama az előző havi 203,8 percről 213,3 percre nőtt, a kezdeményezett hívások átlagos időtartama pedig a júliusi 3,15 percről, 3,20 percre emelkedett.

Augusztusban a kezdeményezett hívások 14,38 százalékánál vették igénybe az előfizetők a közvetítőválasztást és 90,5 millió percet telefonáltak ilyen módon. Egy hónappal korábban a közvetítőválasztásos hívások hossza 90 millió perc volt, ami az összes hívás 14,97 százalékát tette ki.

A közvetítőválasztást augusztusban 813 ezren vették igénybe legalább egy alkalommal, 1,42 százalékkal kevesebben, mint júliusban.

Augusztusban az előfizetők 2851 földrajzi számot hordoztak, így a hónap végére a 2006-ban hordozott vezetékes számok száma 30 960-ra, 2004 januárja óta összesen 154 885-re nőtt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.