Hirdetés

Szétvált a webOS csapata



|

A HP még nem mondott le a webOS-ről. A szoftveres csapatot leválasztották a PSG-ről.

Hirdetés

A Pre Central nyilvánosságra hozta két HP vezető dolgozóiknak írt levelét, amelyek alapján a HP azonnali hatállyal kettéválasztotta a webOS csapatát. A szoftveres üzletág a HP stratégiai és technológiai részlegéhez került, és a jövőben közvetlenül Shane Robinson, a divízió vezetője fogja felügyelni a webOS szoftveres munkálatait. A hardveres csapat pedig a HP személyi számítógépekkel foglalkozó részlegének (Personal Systems Group, rövidítve: PSG) égisze alatt maradt, a továbbiakban is Stephen Dewittnek jelentve.

 



"Az átszervezés során a webOS szoftveres csapata a stratégiai és technológiai igazgatóság (OS&T) irányítása alá kerül, így meg tudjuk vizsgálni az, hogy miként használhatjuk a webOS platformot. Az OS&T részeként szélesebben átláthatjuk, hogy miként lehet optimalizálni a technológiánkat. Ha a tényeken nézzük, az igazgatóság már megmutatta, hogy milyen sikeres inkubátorként tud működni, ezen részleg ad helyet ugyanis a nagy tapasztalattal rendelkező szakértőiknek, akik folyamatosan megfogalmazzák technológiáink hosszú távú stratégiáit
" - írja levelében Todd Bradley, a PSG vezetője.

A PSG jövője egyébként még mindig bizonytalan, csak az biztos, hogy a HP szabadulni akar tőle - s így a webOS hardveres csapatától is. „A PSG-t érintő alternatívák keresésével demonstráljuk elkötelezettségünket a részvényesi érték növelése és a koncentráltabb stratégiai illetve pénzügyi figyelem iránt” – jelentette ki korábban Léo Apotheker, a HP elnök-vezérigazgatója. A webOS kiszervezésével azonban úgy tűnik, hogy a HP még nem mondott le a platformról és annak ökoszisztémájáról, s talán más mobilgyártóknak próbálják majd licencelni a rendszert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.