Hirdetés

Tabletekbe költözne a Haswell



|

Az Intel szeretne egyre vékonyabb eszközökbe is Haswell processzort építeni.

Hirdetés

Az Intel igyekszik tovább csökkenteni a Core szériás processzorainak a fogyasztását, hogy aztán a negyedik generációs Haswell a maga 4,5 wattjával már az egyre vékonyabb eszközökben is szerepet kaphasson. Az idei Computexen a létező legalacsonyabb fogyasztásnak a 6 wattos értéket adták meg, tehát most további fejlesztéseken dolgoznak. 

A gyártó büszke arra, hogy az első, ventilátor nélkül használható Core processzorról beszélhet, amely szerintük azért is fontos, mert az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tableteknél nincs lehetőség ventilátorok beépítésére. A léghűtőkkel telepakolt notebookok nem csak vastagabbak, de nehezebbek is. A különbség remekül látható a hűtés nélküli, ARM lapkás Surface RT-n és a jóval vaskosabb, Ivy Bridge-re épülő Surface Pro modellen. 

Az energiahatékonyabb Haswell vékonyabb és könnyebb notebookokat, hibrid tableteket eredményezne, akár ventilátorok nélkül. Ha az Intel ügyesen játszik, akkor a Windows 8.1 mellett még a tabletgyártókat is megnyerheti az ügyhöz. Az inteles tabletek egyébként a Bay Trail Atom lapkára épülhetnek majd leginkább, hiszen ezeket szánják kifejezetten tabletekbe és okostelefonokba. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.