Hirdetés

Takarékosabb és olcsóbb DDR3 memóriák



|

Az új gyártástechnológia pozitív hatással lesz a DRAM lapkák előállítására.

Hirdetés

A Samsung elkészült az első 30 nanométeres DRAM lapkával, pontosabban egy 2 gigabit sűrűségű DDR3 memória chippel. A gyártó közleménye szerint az új gyártástechnológia mintegy 60 százalékkal nagyobb termelékenységet tesz lehetővé a 40 nanométeres chipek előállításához képest, míg az 50- és 60 nanoméretes lapkákkal szemben kétszeres az előállítás költséghatékonysága.

 

samsung_30nm_2gb_ddr3_dram_01_k.jpg
 

 


Ami az új lapkák fogyasztását illeti, az említett 30 nanométeren gyártott 2 gigabites lapka 30 százalékkal takarékosabb, mint az 50 nanométeres változat, ezért nem csak asztali számítógépekbe, hanem notebookokba, szerverekbe, netbookokba és mobileszközökbe is ajánlja a gyártó. A 30 nanométeres lapkák tömegtermelése az év második felében kezdődik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.