Hirdetés

TDK Blu-Ray lemez a boltokban



|

Elsőként jelent meg a TDK írható és újraírható Blu-Ray médiával.

Hirdetés

Első fecskeként máris piacra dobta írható és újraírható Blu-Ray lemezeit.

A világ egyik legismertebb írhatómédia-fejlesztője és gyártója április 10-én bejelentette, hogy megkezdte a Blu-Ray lemez írható (BD-R) és újraírható (BD-RE) változatának szállítását. A legújabb és jelenleg legnagyobb kapacitású optikai lemeztípus első sorozata egyelőre egy adatréteget tartalmaz, kapacitása 25 gigabájt. Meglehetősen magas induló áron kerül forgalomba: az írhatóért 20, az újraírhatóért 25 dollárt kérnek. A TDK médiák így jóval az író- és olvasó egységek előtt kerülnek így a piacra, ami elég szokatlan az optikai adattárolásban. A nagyobb gyártók ígéretei szerint idén ősszel ezek is a boltokban lesznek -- legalábbis a tengerentúlon biztosan.

TDK írható és újraírható Blu-ray médiák

Bruce Youmans, a cég marketing vezérigazgatója nyilatkozatában a cég 70 éves történetének legfontosabb bejelentéseként értékelte, hogy elsőként jelenhettek meg a piacon a "csupasz" (caddy, azaz üzemi védőtokozás nélküli) lemezekkel. A TDK 1998 óta vállal aktív részt a kék lézeres technológia fejlesztésében. Saját inorganikus adatrétegével és mindössze 1 tized milliméteres kemény, karcolásálló védőrétegével járult hozzá ahhoz, hogy a technológia mielőbb kézzel fogható termékek képében kerülhessen a boltokba.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.