Hirdetés

Teljesen javíthatatlan az AirPods



|

Abszolút lehetetlen az Apple drága vezeték nélküli fülhallgatóját javítani vagy újrahasznosítani.

Hirdetés

Menetrend szerint kapta darabokra az Apple drága AirPods vezeték nélküli fülhallgatóját az iFixit, amely hasznos következtetéseket vont le a boncolás során.

Hirdetés

Sajnos a művelet eléggé nehezen indult, ugyanis a műanyag burkolatot át kellett vágni a fülhallgató megbontásához. Ez azt jelenti, hogy az eszköz már azelőtt tönkremegy, hogy bármit cserélni lehetne benne. 

Belül minden alkatrészt nagy mennyiségű ragasztó tart össze, tehát az elemek cseréje sérülés nélkül teljességgel lehetetlen. Az alkatrészek nagyon kicsik és törékenyek, a ragasztó mennyisége nagy - mindez pedig a lítiumionos akkukra is érvényes. 

A probléma az, hogy ezek miatt lehetetlen javítani az AirPodsot, illetve újrahasznosítani is nehéz az akkuk miatt. 

A töltésre alkalmas tok szintén nem bontható meg, csak erőszakkal (törés, vágás, olvasztás), ami tönkreteszi azt - pedig az akku ebben cserélhető lenne, nem ragasztva van. 

Sajnos a töltőtok mikrokontrollerei nagyon rossz minőségűek, a lapka forrasztási pontjain apró légbuborékok találhatóak, amelyek működési gondokat is okozhatnak. 

Immáron egyértelmű, hogy miért kerül 69 dollárba a cseredarab (egy fülhallgató / tok) - az Apple inkább ad újat, mintsem megkísérelné megbontani a meglévőt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.