Hirdetés

Tervezőasztalon a PlayStation 4.5?



|

Erősebb processzort és grafikus chipet kaphat a Sony konzolja.

Hirdetés

A Kotaku játékfejlesztői forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a nem túl távoli jövőben hardveres frissítéseket kaphat a PlayStation 4 játékkonzol, a Sony állítólag erősebb processzorra és grafikus chipre szeretne átállni. Az informátorok egyhangúan "PlayStation 4.5" néven hivatkoztak a frissített konzolra, amelyből egyértelműnek tűnik, hogy az új CPU+GPU kombináció ellenére a hardver visszafelé kompatibilis maradhat az első generációs PlayStation 4-re készített szoftverekkel.

Hirdetés


A beszámoló alapján a frissítéssel a Sony az Ultra HD (4K) felbontású játékok futtatását szeretné megoldani, bár jelenleg nem tűnik egyértelműnek, hogy ez mennyire megoldható a konzol árának jelentős emelése nélkül. Érzésünk szerint a fejlesztés inkább a virtuális valóságot használó játékokkal lehet összefüggésben, hiszen a VR esetében gyakorlatilag kötelezőnek mondható a magas képkockasebességgen való renderelés, a 30 FPS nem elég a megfelelő élményhez.


Néhány héttel ezelőtt a Microsoft háza tájáról is hasonló információk érkeztek, az Xbox üzletág vezetője szerint ugyanis nincs kizárva, hogy hardveres frissítéseket kaphat az Xbox One.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.