Hirdetés

MSI Z77A-GD65



|

Körbeszaglásztuk az MSI Military Class III komponensekkel megrakott alaplapját, az MSI Z77A-GD65-öt.

Hirdetés

Már biztosan értesültünk róla, hogy az Intel piacra dobta a harmadik generációs processzorját, az Ivy Bridge-et. Ezt a lépést az ehhez az APU-hoz növesztett chipkészlet bevezetése előzte meg. A Panther Pointon belül a chipset legerősebb képviselője a Z77 már a vásárlókat is elérte. 

Sokan már jóval az Ivy Bridge megjelenése előtt megkapták a Z77-es alaplapokat (köztük mi is) és el is kezdték a teszteket Sandy Bridges processzorokkal. Később, amikor megérkezett a szerkesztőségekbe a Core i7-3770K már mindenki arra vágyott, hogy még egyszer lefuttathassa a teszteket a harmadikgenerációs processzorral a foglalaton, hogy megtudhassák, milyen erőt is rejt az új chipset valójában.

 

 

Ma az MSI jelenlegi csúcskategóriás 7-sorozatú alaplapját a Z77A-GD65-öt vizsgáljuk meg közelebbről, mely rogyásig van szolgáltatásokkal, Military Class III komponensekkel és olyan UEFI-vel melyben többidőt tölthetünk, mint eddig bármikor. Na de most vágjunk is bele a mókába az Ivy Bridge tatján.


A doboz és amit rejt

Az MSI Z77A-GD65 doboza is elég megnyerőre sikeredett és ekkor még nem is láttuk mi rejtőzik benne. Még mielőtt kibontanánk már akkor sejthetjük, hogy a cég rettentően büszke a Military Class III tanúsítványra, mivel elég nagy hangsúlyt kapott a dobozon is. Kissé kisebb logóval, de nem kisebb jelentőséggel jelenik meg a dobozon a Click BIOS II és az OC Genie II is, mely szolgáltatásokról a doboz hátoldalán némileg bővebb tájékoztatást találunk.

 

 


A doboz belsejében számos dolog vár nyugalomban. Kezdetnek máris a szemünk elé tárul egy a nekünk szánt Miltary Class III tanúsítvány, hogy mi is büszkék lehessünk szerzeményünk komponenseinek tartósságára, megkapjuk a szokásos dokumentációt (kézikönyv, gyors telepítési segédlet és szoftver guide), valamint a meghajtóprogramokkal és segédprogramokkal megrakott lemezt. Lapul még itt 4 darab SATA III kábel (6 Gbps) egy IO pajzs és hajlítható NVIDIA SLI Bridge és Quick Connect.

 


Miután átverekedtük magunkat a kiegészítőkön, végre magát az alaplapot is tanulmányozhatjuk. Mint ahogy azt sejteni lehetett a cég most sem hazudtolta meg magát és igen impozáns látványú fekete NYÁK-ú, fekete/kék foglalatú deszkát bocsátott a felhasználók rendelkezésére. A MOSFET-eket (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) és a Z77 chipset védő hűtőbordái szintén szemrevalók. Összességében egy nagyon esztétikus látványú darabról van szó, mely eddig az egyik legjobb MSI dizájn címére is hajthatna. Na, de mint ahogy mondani szokás az ördög a részletekben bújik meg, így vegyük is sorba, milyen technológia is került az alaplapra.

Military Class III


Az alkalmazott technológiát ki ismertethetné hatékonyabban plusz a leírt betűknél látványosabban, mint az MSI saját "tetovált" lánya, aki már az X79 idején elmondta miért is becsüljük az MSI technológiáját.

 

 

Kezdjük is hát azokkal az összetevőkkel, melyek hivatalosan is és jól láthatóan is megfeleltek a MIL-STD-810G szabvány szigorú követelményeinek. A komponensek -40 Celsius fok és 70 Celsius fok között töltöttek 3 sokkteszt ciklust, vagyis körülbelül 4.5 órát. Majd ezután következett a páratartalom próbája. 24 Celsius fokos környezetben 95 %-os páratartalom mellett 10 napig várakoztak. Az unalom óráiból később egy újabb teszt rázta fel őket, ugyanis az X,Y,Z tengely mentén tengelyenként egy óráig véletlenszerűen (10-500 Hz) gyötörték őket rezgéshullámokkal. Mikor már fellélegezhettek volna, akkor következett 4 óra alacsony légnyomáson töltött idő, majd egy nap 71 Celsius fokban, később pedig egy nap -51 Celsius fokban átvészelt túra. Legvégül pedig 10 centiméter magasból 4,5 centiméter vastag merev fémre ejtették őket és hogy ezt a próbát sose felejtsék el a komponensek még háromszor a fémhez teremtették őket. Lássuk hát a nagy túlélőket.

 

 

Hi-c CAP


A Hi-c Kondenzátorok fő alkotóeleme a ritka tantál, mely nagy kémiai ellenálló képessége miatt sok területen (fogászat, röntgencsövek katódjai, orvosi segédeszközök) használt. Jelen esetben pedig a legfontosabb, hogy kondenzátorokat is készítenek belőle. A Hi-c CAP esetében alkalmazott tantál is hozzájárult ahhoz, hogy a kondenzátorok az ígéretek szerint nyolcszor tovább bírják a szilárdelektrolit társaikkal szemben. A kis kialakítású kondenzátorok nem lesznek útban, mikor új hűtőt csatlakoztatunk az alaplaphoz. Ahogy azt a fenti teszt is bizonyítja, az extrém hőmérsékleteknek is ellenáll, valamint nagyon nagy hatásfokkal dolgoznak, mivel alacsony az áram szivárgás.


Solid CAP


A Military Class egyik oszlopos tagja a Solid CAP, vagyis a szilárdelektrolit-kondenzátor. Mint, ahogy a neve is mutatja semmilyen folyékony elektrolitot nem tartalmaznak. Az MSI Z77A-GD65 alaplap legtöbb kondenzátora Solid CAP és róluk annyit érdemes még tudni, hogy a gyártó állítása szerint 80 Celsius fokos környezetben is 12 évig bírják. A megnövekedett hatásfokuknak és az 50 százalékkal kisebb ellenállásuknak köszönhetően pedig alacsony hőmérsékleten is jól muzsikálnak. Ráadásul az alumínium magnak köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy felrobbannak a kondenzátorok.

 


SFC


A Military Class másik mozgatórugója az az apró vasmagos tekercs, melyet a gyártó nemes egyszerűséggel SFC-nek, vagyis Super Ferrit Choke-nak nevez. A hagyományos vasmagos tekercsekhez képest az új SFC 10%-kal jobb energiahatékonysággal dolgozik, miközben 30 % áramkapacitással bír. Az alacsonyabb hőmérsékleten dolgozó SFC-nek köszönhetően stabilabb, jobban húzható rendszerrel lesz dolgunk.


DrMOS II

A DrMOS, vagyis a Driver-MOSFET a tápellátásért felelős komponens. Az MSI deszkákat figyelő felhasználók már biztosan találkoztak vele. Az új generációs DrMOS II majdnem 30%-al nagyobb energiahatékonysággal, 16 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik. A gyártó specifikációi szerint 50%-al kisebb jelzajt produkáló egy tokban megtalálható driver IC, a felső és az alsó MOSFET (DrMOS) kétszer akkora kapcsolási frekvenciával bír. Ennek eredménye képpen javul a feszültségszabályozás és stabilabb rendszerrel dolgozhatunk.

A DrMOS II a fentieken túl dupla hővédelemmel (Double Thermal Protection) is rendelkezik, melynek az a célja, hogy megvédje az alaplapot a pusztulástól. 115 Celsius foknál szimplán csak jelez a LED-del (ha a házban van nem látjuk) majd amikor 130 Celsius fokra hevül a helyzet rögtön lekapcsol. Ennek meglétével, a még tapasztalatlan tuningolók is nyugodtabban próbálkozhatnak.

Szemrevételezés

Korábbi írásunkban a Z77-es chipset funkcióit alaposan kitárgyaltuk, ezért erre most nem is szentelnénk további időt. Ehelyett nézzük meg közelebbről mit tartogat számunkra az MSI Z77A-GD65 nyomtatott áramköre.


A szabvány méretű ATX alaplap esetében ha már úgyis sokan az Ivy Bridge megjelenése okozta lázban égnek, kezdjük hát a vizsgálatot a processzor foglalatnál. Ha az Z77-es chipsettel korábban már megismerkedtünk, nem lesz újdonság számunkra, hogy a hetes szériás alaplapok, mind támogatják a korábbi Sandy Bridge-es APU-kat is. Persze itt nem az Extreme modellekre kell gondolnunk, mivel a GD65-ön LGA 1155-ös foglalat kapott helyet.

 


Ennek környezetében két nagyobb kék/ fekete hűtőborda gondoskodik a MOSFET-ek megfelelő hőmérsékleten tartásáról. Amennyiben elkerülte volna korábban a figyelmünket a Military Class III, valamint az OC Genie II megléte, most biztosan felfedezhetjük ezeket, ugyanis a masszív, több lamellás hűtőbordákon nagy fehér betűkkel terpeszkednek a feliratok. A többi gyártó legtöbb megoldásához képest a jelentősen nagyobb bordákat egy nikkelezett hőcső köti össze. Az L alakban elhelyezkedő hűtőbordák csúcsában található a 8-tűs 12V alaplapi konnektor.

 


A processzor foglalattól jobbra terpeszkedik a négy darab kétcsatornás memóriafoglalat, melynek csatornáit a fekete kék színkód segít megkülönböztetni. A DIMM foglalatokba összesen 32 GB DDR3 memóriát zsúfolhatunk, melyek órajelét a JEDEC szabvány mellett 2667MHz-ig is fel lehet tornázni.


Amennyiben tovább haladunk az alaplap széle felé 24-tűs tápcsatlakozó után egy kék színű mérési pontot találunk, melyet hivatalosan V-Check Point-nak neveznek. Egy multi-méter segítségével itt könnyedén lemérhetjük a VCCP, a CPU VTT, a CPU Graphics, a DDR VCC, a PCH 1P05 és a GND értékeket.

 

 


Innen az alaplap sarka felé haladva megtaláljuk az alaplapi reset és bekapcsoló gombot, valamint az OC Genie II gombját. Ezek a gombok különösen akkor hasznosak, ha a deszkát a gépházon kívül tuningolja az ember, vagy adott esetben, mint mi épp teszteli azt.


Az első két gomb szerepét nem kell magyarázni, de az OC Genie II gombra kitérnénk egy picit. Ezzel a gombocskával rögtön a UEFI-ben előre definiált értékekre állíthatjuk a rendszert, így gyakorlatilag instant turbóként szolgál. A frekvencia az UEFI-ben tetszés szerint állítható, de hogy hogy működik ez a gyakorlatban érdemes megnézni az MSI OC Genie II Demo-t. 

 

A Z77A-GD65 számos SATA porttal szolgál a felhasználók számára, számszerűsítve 8-al. Ezek közöl 4 db SATA II és 4 db SATA III. Balról jobbra haladva nézzük is meg, hogy a nagyobb sebességű 6 Gbps-es portok, hogy helyezkednek el. A bal oldalon található két fehér port, melyeket az ASMedia-tól (ASM 1061) szerzett az alaplap SATA III-as szabványúak, de kissé gyengébben szerepelnek, mint a jobb szélen található a Z77-es chipset által natív módon támogatott társaik. A SATA III-mas portok között helyezkednek el a SATA II-es darabok. Ezeket fekete szín jelöli. Amennyiben nagy sebességű tárhelyeinket csatlakoztatni kívánjuk,először a 1-2-es jelzésű SATA III portokat vegyük igénybe. Az Intel Rapid Storage Technológiáját pedig a SATA 1-6 portokra csatlakoztatott eszközökön vehetjük igénybe.

 


A SATA portoktól jobbra találjuk az USB 3.0 headert, mely kivezetésül szolgál az MSI saját USB 3.0 paneljéhez, vagy a számítógépház frontpaneljéhez. Ezen fent említett portok mögött terül el a PCH, mely az évek során nem igazán változtatott helyet. Ettől kissé a deszka széle felé további portokat találunk és van itt egy kis érdekesség is, Dr Debug személyében. Amennyiben korábban nem hallottunk volna róla, akkor álljon itt pár sor magyarázatként. A kis LED panelek számos kódot jelenítenek meg miközben a rendszer a POST-tól halad a Windows indítása felé. Az alaplap könyvecskéjét segítségül hívva megfejthetjük az egyes kódokat és ennek ismeretében megtudhatjuk, hogy milyen gond van egy adott komponenssel.

 

 

Rögtön az hétszegmenses apró kijelzők mellett, helyezkedik el a két BIOS chip, valamint a köztük való váltásért felelős aprócska kapcsoló kar. Ennek megléte bármikor jól jöhet, de tuningolásnál mindenképpen. Az egyik BIOS-t stabilra állítva bármikor visszatérhetünk hozzá, ha valami problémába ütköznénk a másik esetében.

 


Most már rátérhetünk a Z77-es lapok egyik izgalmasabb területére PCIe bővítőhelyekre. Az MSI Z77A-GD65-ön számos slotot találunk. A négy darab fekete slot PCIe 2.0 x1-es, míg a 3 darab kék slot PCIe 3.0 szabvánnyal bír, melyek örömmel várják az NVIDIA SLI vagy az AMD Crossfire megoldásainkat. A legfelső slot x16-os, így ha egy kártyával kívánunk harcba vonulni, azt ajánljuk ide helyezzük azt. A kettes slot x8-as, míg a hármas slot x4-es. Amennyiben két grafikus kártyát használunk, a vezérlő a felső slot csatornáinak számát lecsökkenti 8-ra míg a második slotét meghagyja ugyan ennyin. 3 GPU esetében a felső slot szintén 8 csatornával rendelkezik majd, de a kettes slot csatonáinak száma szintén lefeleződik, vagyis a slot 2 és slot 3 x4/x4 csatornával gazdálkodhat.

 


A másik oldalon találjuk az integrált 8 csatornás HD audio kodeket egy Realtek ALC898 személyében. Amennyiben esetleg keresnénk, akkor a Lossless HD audio és THX mindenképpen segíteni fog a beazonosításában.

 


Az alaplap körbejárásának befejezéséül röviden tekintsük át, mi rejtőzik a I/O panelon. A PS/2 csatlakozó szerencsére még ezen a csúcskategóriás alaplapon is megmaradt. Alatta két USB 2.0 csatlakozó ásítozik, melyek mellett egy aprócska gomb, a CMOS clear várja, hogy néha napján azonnal törölhesse a BIOS beállításokat. Innen egyel továbblépve digitális koax kimenet, valamint az optikai kimenet ül. Utánuk két USB 2.0 és egy natívan támogatott HDMI helyezkedik el. Ezután egy teljesen natívan támogatott blokk következik, ugyanis a RJ45 LAN Intel 82579V vezérlője valamint a két USB 3.0 port headerjét is a PCH kezeli. Utánuk jön a szintén natív D-sub és a DVI kimenet, melyeket egy sor analóg Jack követ.

UEFI: MSI Click BIOS II


A Z77A-GD65 esetében a 2011-ben a G3-as alaplapokon bemutatkozott második verziós Click BIOS-ban (Click BIOS II) állíthatunk mindent a kényünkre kedvünkre és nem csak egérrel bogarászva, de akár az érintőképernyőt segítségül hívva. A felület a Windows alól is előhívható, ahol szinte minden BIOS funkció ugyanúgy állítható. A letisztult grafikus felületeken az alaplap minden porcikáját és képességét átvizsgálhatjuk és személyre szabhatjuk a rendszerünket. Ezt ráadásul két verzióban is megtehetjük, mert amint fentebb már kiderült a Z77A-GD65-re is Multi-BIOS került. Az elsődleges és a másodlagos EPROM között egy aprócska karral válthatunk. Ennek meglétével akár két teljesen eltérő BIOS konfigot is megtarthatunk egyszerre és a funkció megléte akkor is jól jön, ha esetleg valamit rosszul végeztünk a flashelés során.

 

A tesztkonfig


APU: Intel Core i5 3770K (3.50GHz) Ivy Bridge
Hűtés: Noctua NH-D14
Alaplap : MSI Z77A-GD65
Memória: Corsair Vengeance 8GB 2133MHz CL11 DDR
Grafikus kártya: GeForce GTX 580
Tárhely: Intel SSD 510 250 GB
Táp: FSP Everest 80 plus 700W

 

Tuning


Az Ivy Bridges processzorok túlhajtása gyakorlatilag ugyan azon a módon zajlik, mint a Sandy Bridge esetében, bár pár változást kaptunk a harmadik generációs processzorral. A multipliert vagyis a szorzót az APU magok esetében 63-ig, az IGP esetében pedig 60-ig állíthatjuk. Ha pedig már itt tartunk azt is el kell mondanunk, hogy a memória tuning is tovább lépett egy kissé, mivel a fix 266 MHz-es lépcsők mellett 200 MHz-eseket is használhatunk. Bár, ahogy az sajnos már a Sandy Bridge esetében is megfigyelhető volt, a húzott memória nem sokat nyomott a latba.


Tehát a BCLK 100MHz-en hagyva szépen elkezdtük léptetni felfelé a szorzót. Előtte persze a TDP és a túláram limitet amennyire csak lehetett megemeltük. A processzor üzemi feszültségét 1,38 voltig emeltük. A szorzót pedig 48-ig. Így eredményül egy 4,8 GHz-en pörgő magot kaptunk. A kíváncsiság kedvéért a processzor üzemi feszültségét 1,42 voltig is felemeltük és a szorzót 50-re tornáztuk, de ekkor az APU olyan szinten melegedett, hogy azt léghűtéssel hosszas ideig nem volt érdemes kínozni. Egyszer bebootoltunk a Windows-ba, megnéztük a CUPID Hardware Monitor eredményeit és már állítottuk is le a rendszert. A magok max hőmérséklete ekkor így alakult:

Core #0: 77 Celsius fok
Core #1: 83 Celsius fok
Core #2: 84 Celsius fok
Core #3: 81 Celsius fok
Package: 91 Celsius fok

Teszteredmények 

Húzott állapotban az alaplap 231W-ot evett. Leterhelt állapotban 155W volt a fogyasztás, míg készenléti állapotban 85W környékén rezgett a léc. A fogyasztást úgy is megnéztük, hogy a diszkrét grafikus kártyát kikaptuk a bővítősínjéből. IGP-vel a következő képpen alakultak a fenti számok. Húzott állapotban: 187 W, Leterhelt állapotban: 110-120 W és készenléti állapotban: 45-50W.

CineBench 11.5 
MSI Z77A-GD65@ 4,8 GHz: 9,57
MSI Z77A-GD65: 6,78

CPU Hash
MSI Z77A-GD65@ 4,8 GHz: 3815
MSI Z77A-GD65: 2946

3DMark 06 CPU test
MSI Z77A-GD65@ 4,8 GHz: 9478
MSI Z77A-GD65: 7249

3DMark Vantage CPU
MSI Z77A-GD65@ 4,8 GHz: 32215
MSI Z77A-GD65: 27258

AIDA 64 - CPU Queen
MSI Z77A-GD65 @ 4,8 GHz: 61546
MSI Z77A-GD65: 46653

AIDA 64 - Photoworrx
MSI Z77A-GD65 @ 4,8 GHz: 83458
MSI Z77A-GD65: 66345

AIDA 64 - FPU Mandel
MSI Z77A-GD65 @ 4,8 GHz: 8214
MSI Z77A-GD65: 7967

AIDA 64 - AES
MSI Z77A-GD65 @ 4,8 GHz: 583145
MSI Z77A-GD65: 493446
0
DX10: 3DMark Vantage
MSI Z77A-GD65@ 4,8 GHz: 26249
MSI Z77A-GD65: 24989

DX11: 3DMark Vantage
MSI Z77A-GD65@ 4,8 GHz: 6045
MSI Z77A-GD65: 5833

Összegzés


Az MSI GD65-ös termékei mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, mivel valahol a mainstream és a csúcskategória között ülnek. Ez az árára és a teljesítményére is igaz. Amit 48.377 Ft kapunk az egy nagyon is felkészült alaplap, melyet igen tartós komponensekkel és hasznos segéd funkciókkal láttak el (alaplapi gombok, mérő talpak). Az alaplappal együtt ráadásul kapunk még két extra SATA III-mas portot.

 

 

Amennyiben az átlag teljesítménnyel nem lennénk megelégedve ott az OC Genie gomb, amit megnyomva rögtön szárnyra kap a rendszer. A finomtuning alapjáraton 4200 MHz-re tornázza az APU-t és eközben a fogyasztás sem ugrik meg tulzottan.

Habár ettől az értéktől magasabb szintre is lehet emelni a processzor teljesíményét, léghűtés mellett nem akartuktúlzottan meggyötörni a magokat, ezért az 5 GHz-es tempót csupán pár röpke pillanatig szemléltük. A tuning pedig a Z77A-GD65 Click BIOS-ában körülbelül ugyan ilyen rövid idő alatt lezavarható. Azon persze kissé máig elámulunk néha, hogy mennyivel forrófejűbb az Ivy mint idősebb bátyja a Sandy Bridge. Ezért vagy megfelelő vízhűtést vagy alacsonyabb üzemi feszültséget javasolnánk.


Mindent egybe vetve a MSI Z77A-GD65 48 ezer forintos árért olyan alaplapot kapunk, mely minden értelemben megfelel a felhasználóknak. Gazdag csatlakozó és funkciókínálata mellet a kialakítása sem törpül el. A tuning rettentően könnyű. Egy kis babrálás a feszültség értékeknél és a szorzónál és máris azon kapjuk magunkat, hogy hűtőt kellene cserélni. Emellett pedig a fogyasztással is meg voltunk elégedve. A GD65 tehát mindent megad, amire az Ivy Bridge platform és a felhasználó vágyik. Csak ajánlani tudjuk.

 

Technikai specifikációk


CPU


• Támogatott processzorok: 3. Gen Intel® Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Pentium® / Celeron® processzorok, LGA 1155 foglalattal


Chipset


• Intel® Z77 Chipset


Memória


• Támogatott memóriák: 4 darab DDR3 DIMMs 2667*(OC)/ 2400*(OC)/ 2133*(OC)/ 1866*(OC)/1600/ 1333/ 1066 DRAM (32GB Max)
- Duál csatorna mód


Bővítősínek


• 3 db PCIe 3.0 x16 slot
• 4 db PCIe 2.0 x1 slot


Alaplapi SATA


• Z77 chipsetbe integrált SATAIII vezérlő
- 6Gb/s átviteli sebesség
- Két SATA III port (SATA1-2) 
• ASMedia® ASM 1061 SATA III vezérlő
- 6Gb/s átviteli sebesség
- Két SATA III port (SATA7-8) 
• Z77 chipsetbe integrált SATA II vezérlő
- 3Gb/s átviteli sebesség
- Négy SATA II port (SATA3-6)
• RAID
- SATA1-6 portok támogatják az Intel Rapid Storage Technológiát (AHCI / RAID 0/1/5/10)


USB 3.0


• 2 db natív USB 3.0 hátsó port az I/O panelen 
• 2 db natív USB 3.0 alaplapi header


Audio


• Integrált Realtek® ALC898
- Rugalmas 8-csatornás audio aljzat érzékeléssel
- Azalia 1.0 Spec


LAN


• Z77 chipsetbe integrált PCI Express LAN 10/100/1000 Fast Ethernet  82579V vezérlő


Multi-GPU


• ATI® CrossFire™ technológia támogatása
• NVIDIA® SLI™ technológia támogatása
• Lucid® Virtu Universal MVP technológia támogatása


Alaplapi I/O konnektorok


- 3x USB 2.0 connectors
- 1x USB 3.0 connector
- 1x IEEE 1394 connector
- 1x Multi BIOS Switch
- 1x TPM Module connector
- 1x Front Panel connector
- 1x Front Panel Audio connector
- 1x Chassis Intrusion connector
- 1x Voice Genie connector (optional)
- 1x MultiConnect Panel connector (optional)
- 1x V-Check Points Set
- 1x Power button
- 1x OC Genie button
- 1x Reset button
- 1x Clear CMOS jumper
- CPU x1 / System x 4 FAN connectors


I/O Panel Portok


- 1 x PS/2 billentyűzet/egér port
- 1 x CMOS törlő gomb
- 1 x Koaxiálisl S/PDIF-out port
- 1 x Optikai S/PDIF-out port
- 4 x USB 2.0 port
- 2 x USB 3.0 port
- 1 x RJ45 LAN aljzat
- 1 x 6 in 1 audio jack
- 1 x HDMI® port max. 1920x1200 @60Hz
- 1 x DVI-D port max. 1920x1200 @60Hz
- 1 x VGA port max. 2048x1536 @75Hz


BIOS


• "Plug & Play" BIOS, mely automatikusan detektálja a perifériákat és a kiegészítő kártyákat
• Desktop Management Interface(DMI) 

Méretek
• 30.5cm(hosszúság) x 24.5cm(szélesség) ATX Form Factor


Rögzítés


• 9 rögzítő lyuk

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.