Hirdetés

ThermalTake Tai-Chi: könnyen szerelhető vízhűtés



|

A Tai-Chi számítógépházban gyárilag megtalálható a vízhűtés, nekünk csak a blokkot kell beszerelnünk.

Hirdetés

Ám ennek is van negatív oldala: a gyártók általában a saját termékkínálatukban szereplő hűtőrendszerekre optimalizálják e házakat, így a PC-k számára ily módon előkészített otthonok nem mindig jelentenek teljes körű megoldást. Egy másik lehetséges opció, ha olyan gépházat választunk, amelyet már gyárilag komplett vízhűtéssel szereltek fel.

 

A ThermalTake Tai-Chi is az utóbbi kategóriát bővíti, de már első látásra sem olcsó mulatság. Persze ha jobban utánaszámolunk, hamar kiderül, hogy egy jobbféle alap vízhűtő rendszer kompletten már önmagában is legalább 35-40 ezer forint, ráadásul ezekkel sokkal több vesződségre is számíthatunk. A Tai-Chiben található vízhűtést roppant egyszerű beszerelni (bár nehezíti a munkát a ház nagy súlya), mozgatását pedig tovább könnyíti az alulra felszerelhető négy kerék, és a tetején lévő fogantyú.

 

 

thermaltakethaichi.jpg

 

 

Legnagyobb előnye, hogy biztosak lehetünk abban: rendszerünk maximálisan védett a mechanikai behatásoktól. A nagy tömeg és a viszonylag gyenge pumpa sajnos megnehezíti a légtelenítést: előbbi miatt a házat nehezen tudjuk forgatni/dönteni (márpedig ennek elmulasztásával a beépített radiátor levegős maradhat), utóbbi miatt pedig a csőben maradt légbuborékok okoznak feltöltés közben embóliát. Ráadásul a ThermalTake a processzorfoglalat körüli alkatrészekre is mellékel kis alumíniumbordákat.

 

Amennyiben túljutottunk a felsorolt nehézségeken, a Tai-Chi rendületlenül és csendben végzi a dolgát.

 

Adatok:

- ATX kompatibilis

- Hidraulikus ajtónyitás

- beépített komplett vízhűtés

- 84 liter/óra pumpateljesítmény

- 3 darab 12 centiméter átmérőjű ventilátor

- Tömeg: 17,9 kilogramm

 

Értékelés:

 

Előny: Könnyű szerelhetőség

Hátrány: Nagy tömeg, gyenge pumpa

 

Nézze meg a vízhűtésről készült videónkat is!>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.