Hirdetés

Tiszavirág életű az AMD csúcskártyája?



|

Állítólag még ebben a negyedévben befejeződhet a HD 7990 értékesítése.

Hirdetés

Idén április végén az AMD büszkén leleplezte az NVIDIA GeForce GTX 690 és GTX Titan ellenfelét, ám a két darab grafikus processzort tartalmazó Radeon HD 7990 állítólag még a harmadik negyedévben eltűnhet a boltok polcairól, a bennfentesek szerint már alig gyártanak belőle néhányat.


Ennek oka sejthetően a hardver iránti elhanyagolható kereslet, amely egyenes következménye a csillagászati árának: 1000 dollárt még szebb időkben is rendkívül kevesen hajlandóak kiadni egy grafikus kártyáért, nem hogy mostanság. Természetesen az AMD megpróbálhatná csökkenteni az árat, ám a jelek szerint ezt nem áll módjában megtenni, így inkább elkaszálja a terméket.

 


A vállalat nem kizárólag ezen csúcstermékével játszik kizárólag villantásra, hiszen az idei Electronic Entertainment Expón bemutatott, nyolcmagos és 5 gigahertzes FX-9590 processzora sem lesz széles körben elérhető, köszönhetően a nehezen tolerálható árának és fogyasztásának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.