Hirdetés

Toshiba: újabb próbálkozás a Blu-ray-jel szemben



|

A japán gyártó a HD DVD bukása után most olyan DVD-lejátszót tervez a piacra dobni, amely szuper-felbontása miatt jobb lehet a Blu-ray-eszközöknél.

Hirdetés

 

toshiba-grave.jpg
A Toshiba az idei év elején végleg elbukta a Sony-val szemben vívott formátumháborút: a Blu-ray győzött, a HD DVD-eszközök gyártása pedig végleg leállt. A japán gyártó a vereség ellenére most egy újabb ötlettel állt elő annak érdekében, hogy rivális megoldása jobb legyen a Sony technológiájánál.

 

A tervek szerint a Toshiba még az idei évben piacra dobja azt az új DVD-lejátszóját, amely képes normál DVD-ket nagyfelbontásúvá "varázsolni". Ismeretlen források szerint a jelenlegi DVD formátummal kompatibilis eszközzel szeretné fellendíteni a piacot és a saját pénzügyeit a Toshiba, amely márciusban kihátrált a HD DVD mögül.

 

A sztenderd DVD formátum maximum 350 000 pixeles felbontást támogat, míg a Blu-ray-féle következőgenerációs DVD formátum körülbelül 2 millió pixelt, majdnem hatszor többet az alap megoldásnál.

 

A Toshiba új technológiája az integrált áramköröknek hála azonnal képes a jelenlegi formátumban kezelt képeket magas felbontásúvá konvertálni. Ezzel a megoldással a sima DVD-lemezek is felvehetik a versenyt a Blu-ray-jel.

 

A gyártó az új lejátszóval nem közvetlen konkurenst akar a Sony-nak - terveik szerint olcsóbban adják majd az új fejlesztést a jelenlegi Blu-ray-eszközöknél. Ennek érdekében a jövőben úgy hirdetik majd mint azt a lejátszót, amellyel sokkalta szélesebb választéklistából szemezgethetünk, mint a Blu-ray-re megjelent anyagok esetében.

 

De vajon - figyelembe véve a HD VMD-t is - a Toshiba tényleg jó elgondolással állt elő, vagy a DVD formátum effajta kiterjesztése a korábbi próbálkozáshoz hasonlóan ismét bukással végződik?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.