Hirdetés

Tovább erősödik a Chromebox



|

A HP új Chromebox-át akár i7-es processzorral szerelve is megvásárolhatjuk majd.

Hirdetés

Az eddig sem volt titok, hogy a Google az okostelefonok piaca, és az internet mellett megpróbálja bevenni az irodákat is a Chromebox-al, az azonban enyhe meglepetésnek tűnik, hogy a vállalat most olyat húz, amit nehéz értelmezni:  a HP által gyártott új generáció ugyanis vagy Celeron 2955U, vagy i7 4600 "Haswell" processzorral lesz szerelve - ez utóbbi akár játékra is ideális lenne, azonban a napvilágra került specifikációk szerint se arra, se egyéb multimédiás felhasználásra nem lesz túlságosan alkalmas.

Hirdetés

A netfüggő Chrome OS természetesen itt is alapvetés lesz (Windowsos változatról ne is álmodjunk), a specifikációk egy része továbbra is erős: a bivaly processzorok mellett ugyanis 2, 4, vagy akár 8 GB DDR3L memóriával is nyakon önthetik majd nekünk a kütyüt, amelyhez szokás szerint ethernet-kábellel, Wireless N és Bluetooth 4.0 szabvánnyal csatlakozhatunk majd. Az alapértelmezett 16 gigás tároló, amit adnak a Chromebox mellé, ugyan kicsinek tűnik (sőt, nem csak annak tűnik, az is), ezt 3 az 1-ben kártyaolvasóval bővíthetjük majd. Az igen apró (4.96 x 4.88 . x.153 inches) masina mezei egérrel, és billentyűzettel szerelhető (nem érkezik hozzá a dobozhoz igazított változat), és természetesen HDMI-vel, valamint USB 3.0-ás portokkal van szerelve. A Chromebox megérkezésére júniusig kell várni. A kérdés már csak az, hogy ekkora háttértárral, gyakorlatilag nem létező (a specifikációban nem részletezett) videó meghajtóval, és a fura ösztövér DDR3L memóriával vajon milyen felhasználásra szánják?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.