Hirdetés

Továbbra is az Intel az egyeduralkodó a processzorpiacon



|

Gyakorlatilag stagnált a PC-k processzorpiaca a 2010-es évet tekintve.

Hirdetés

A tabletek és okostelefonok robbanásszerű terjedése a PC-k processzorpiacán is megmutatta a hatását. Az IDC piackutató vállalat adatai alapján 2010. második felében a processzorpiac gyakorlatilag stagnált, a harmadik és negyedik negyedévben tulajdonképpen nem is változott (a 2009-es időszakokhoz képest valójában 1 százalék alatti értékkel csökkent).

 

Egy stagnáló piacra egyik cég sem lehet kifejezetten büszke, azonban az Intel helyzete így is igen pozitív. 2010. harmadik negyedévében a részesedésük 80,4 százalék volt, amit a tavalyi utolsó negyedévre 80,8 százalékra sikerült növelniük. Az AMD részesedése 19,2 százalékról 18,9 százalékra csökkent az előző év végére. A VIA esetében egytized-pontos csökkenés után 0,3 százalékos arányról lehet beszélni.

 

Az Intel legjobb eredményét a szerver/munkaállomás kategóriában érte el, 94,2 százalékos részesedéssel. A "leggyengébben" az asztali processzorokat tekintve teljesítettek, 72,5 százalékos piaci részesedéssel. A 2010-es évet összesítve tekintve az Intel 80,7 százalékon áll (1,1 százalékos éves növekedés után), az AMD részesedése 19 százalék, a VIA-é pedig 1,1 százalék.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.