Hirdetés

Turion 64 X2 az AMD-től



|

Az AMD az Intel babérjai tör az új Turion 64 X2 mobilprocesszoraival.

Hirdetés

A cég állítása, a specifikációk és elemzők szerint is az új Turion minden tekintetben felveszi a versenyt az Intel Core Duo processzoraival, sőt, akár erősebb is lehet azoknál.

Az asztali processzorokhoz képest nem mutat sok változást az X2-es Turion 64, hiszen ugyanúgy dedikált másodszintű gyorsítótár áll rendelkezésére a két magnak, amely a legkisebb modellt leszámítva mindegyiknél kétszer 512 kilobájt. A belépő szintű TL-50-es 1,6 gigahertzen, míg a TL-60-as 2 gigahertzen fog üzemelni. Mind az ATI, mind pedig az NVIDIA részéről készen állnak a lapkakészletek, amelyek támogatják az X2-t, és hamarosan a legtöbb neves noteszgépgyártó, mint a HP, a Fujitsu-Siemens vagy az MSI is bemutatja Turion X2 platformú termékeit.

"A Turion 64 X2 chipek lesznek az első 64 bites, ikermagos notebook processzorok", jelentette be David Rooney, az AMD mobil üzletágának vezetője. A felhasználók számára a 64 bites adatfeldolgozás egyrészt a több szálon futó médiaalkalmazások, másrészt a Microsoft nemsokára megjelenő Vista operációs rendszere szempontjából lesz fontos. A többmagos processzorok az egy adott PC-n futó számos alkalmazás egyidejű ellenőrzését teszik lehetővé. Az AMD szerint a számítógéphasználók 85 százaléka egyszerre legalább hat programot futtat: víruskeresőt, levelező szoftvert, tűzfalat, spamszűrőt, pop-up blockert és spyware-keresőt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.