Hirdetés

Új CPU-jelölések az AMD-nél



|

Az AMD eloszlatta az új CPU jelöléssel kapcsolatos bizonytalanságokat.

Hirdetés

Leslie Sobon, az AMD termék- és márkamenedzsmentért felelős igazgatója tisztázta az AMD processzorok új jelölési rendszerével kapcsolatos homályos részeket.
Az új séma egy 2 betűből és 4 számból álló kódsorozat. Az első betű a termék piaci szegmensben elfoglalt helyét jelzi: a "G" a csúcskategóriát, a "B" a középkategóriát, míg az "L" a belépőszintet jelöli. A második betű a processzor fogyasztására utal. A "P" a 65 wattnál nagyobb, az "S" a 65 watt körüli, az "E" a 65 wattnál alacsonyabb étvágyat jelenti.



Az ezután következő négyjegyű szám első számjegye a termékcsaládot jelöli. Az egymagos Sempronok és Athlonok processzorokat értelemszerűen az "1" jelzi, a kétmagos Athlonokokat "2". A "6" és "7" a két- illetve négymagos Phenomokra utal. A második szám már nem ennyire könnyen azonosítható jelentést hordoz, ugyanis a "termékcsaládon belüli, relatív magórajelre" vonatkozik. A maradék két számjegy a jövőben bejelentésre kerülő funkciók jelölésére szolgál.


Mégegy fontos változást hajtott végre az AMD, mely nem a számozást, hanem a termékek elnevezését érinti. Mivel 2006 óta az Intel processzorok is támogatják a 64 bites technológiát, ezért az AMD inkább úgy döntött, hogy az egyszerűség kedvéért a közeljövőben nem használja a 64-es jelölést.



Az AMD weboldalán a frissen bevezetett asztali gépbe illeszkedő Athlon processzorok már az új jelölés szerint jelennek meg - úgyis mint Athlon X2 BE-2350 és Athlon X2 BE-2300 -, bár az átállás több mint fél évet vesz majd igénybe.

 

Forrás: Computerworld Online

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.