Hirdetés

Új előlapi panelek a Scythe boszorkánykonyhájából



|

Két új előlapi panellel bővült a gyártó KAZE termékcsaládja.

Hirdetés

A számítógépbe szerelhető hasznos kiegészítők egyike az ún. előlapi panel, amely manapság kétféle kialakítású lehet. Az egyszerűbb, és ezáltal olcsóbb típusokkal mindenféle visszajelzés nélkül szabályozhatjuk a számítógépház szellőztetésért felelős ventilátorok percenkénti fordulatszámát, míg a drágább modelleken arról is értesülhetünk, hogy mi a pillanatnyi fordulat és a gépbe szerelt komponensek hőmérsékletei. A Scythe legújabb KAZE termékei mindkét csoportba beleillenek, csak míg a Q kijelző nélkül érkezik, addig a Serverre egy kis felbontású LCD is került.


A Q tehát méretben mindenképp előnyben van a Serverhez képest, a négy ventilátorszabályzó tekerő ellenére a panel befér a kislemez-meghajtó helyére. A négy csatornára 3 pines csatlakozáson keresztül köthetők a légkavarók, melyek feszültség 5 és 12 V között állítható, a fordulatszám-tűrőképesség pedig 0-9990 rpm közé esik. Maga a panel egyébként szálcsiszolt alumínium borítást kapott, és kétféle színben, fekete vagy ezüst festéssel vásárolható meg.

 

kaze_q.jpg

 


A KAZE Server szintén az előbb említett szálcsiszolt alumínium külsőben tetszeleg, amit egy méretes, kék háttérvilágítású kijelzővel dobtak fel a tervezők. A Q-hoz hasonlóan a Server is 4 független ventilátorágat képes kezelni, azonban immár 3,7 és 12 V között állíthatjuk a légkavarók feszültségét. A ventilátorokat akár teljesen le is kapcsolhatjuk, ha inkább csendes üzemre vágynánk, sőt, ha úgy adódik, akkor a kijelzőt is inaktív állapotba küldhetjük. A teljesen manuális vezérlési mód mellett fél automata és automata profilok szerint is működhet a KAZE Server, előbbinél mi magunk adhatjuk meg a minimális fordulatszámot, utóbbinál viszont a panel az összes ventilátort lekapcsolja, ha a mért hőmérsékletetek nem lépik át az előre megadott küszöböt.

 

kaze_server.jpg
 

 


Kétségtelen, hogy a Server nyújtja a legtöbb beállítási lehetőséget, a Q viszont ára miatt az egyik legjobb vételnek számít a piacon. A magyar forgalmazónál már mindkét típus elérhető, így akinek vásárolni lenne kedve, az látogasson el a Computermode weboldalára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.