Hirdetés

Új géphez sokszor ingyen kártevő is jár



|

Kínában 20 PC-ből 4 gyárilag fertőzött.

Hirdetés

Azt várnánk, hogy egy újonnan beszerzett, a celofántól frissen megfosztott PC vagy laptop az minden szempontból ártatlan. Hát nem mindig. Eddig is előfordult az IT történelmében, hogy vírusfertőzött gépek kerültek forgalomba, de most valóságos dömping indult Kínában.

A Microsoft még 2011-ben indított Operation B70 akciójának eredményei igazolták a projekt létjogosultságát. Egy vizsgálat alkalmával 20 vadonatúj gépből 4 bizonyult fertőzöttnek, így az új tulajdonos gyakorlatilag tálcán nyújtja át bizalmas adatait a digitális bűnözőknek. Reméljük, hogy ebből nem lesz világtrend, addig is érdemesebb a márkás PC-ket választani. A Computerworld.hu cikke beszámol a károkozó típusáról és a további részletekről is, például, hogy kihez vezettek az ügy szálai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.