Hirdetés

Új Inteles VIA lapkakészletek



|

A SiS után a VIA is bejelentette új lapkakészleteit.

Hirdetés

A VIA bemutatta az 1333 megahertzes órajelre képes PT960 és PM960 lapkakészleteket Intel Core 2 processzorokhoz.

 

A PT960 északi híd nem tartalmaz integrált grafikus vezérlőt, ellenben megfelel a PCI-Express 2.0 szabványnak és egy darab PCI-E 2.0 x16-, illetve négy darab PCI-E 2.0 x1 foglalatot támogat. A lapkakészlet memóriavezérlője az Intel Bearlake-hez hasonlóan támogatja a DDR2 és DDR3 memóriákat, azonban érdekessége, hogy csak egycsatornás működésre képes -- 2007-ben ez egy érthetetlen lépés a VIA részéről.

 

Integrált S3 Chrome 9 HD grafikus maggal és továbbfejlesztett videofeldolgozó képességekkel érkezik a PM960, mely nevében is megújult. A VIA szakított a P4M elnevezéssel, helyette a PM jelölést vezette be. Az új lapkakészlet teljes mértékben megfelel a Vista követelményeinek (beleértve az Aero Glass grafikus felületet), és natívan támogatja a digitális (DVI, HDMI) kimeneteket. Hardveres gyorsításban sem szenved hiányt az új grafikus feldolgozó egység, ezáltal megbírkózik a manapság legelterjedtebb formátumok (MPEG4, WMV9, VC1 és H.264) hardveres dekódolásával.

 

Az integrált grafikus képességek ellenére a PM960 a diszkrét PT960-hoz hasonlóan támogatja a PCI-Express 2.0 szabványt hasonló kiépítésben (1 darab x16, 4 darab x4 foglalat). Arról nincs információ, hogy a PM960-ban milyen memóriavezérlő kap helyet.

 

A déli híd tájékán nem várható újítás. A PT960 és PM960 a VIA V-Linken keresztül kapcsolódik a VT8251L és VT8237S déli hidakhoz. Mindkettőnek hátránya, hogy továbbra is csak 10/100 hálózati csatolót kezelnek, továbbá a VT8237S csak két SATA eszközt támogat.

 

A megjelenés dátuma 2008. első negyedév.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.