Hirdetés

Új Kaby Lake processzorokkal válaszol a Ryzenre az Intel



|

Megemelt órajelekkel támad a Core i5-7640K és a Core i7-7740K.

Hirdetés

Néhány forrásból már hallhattuk, hogy az Intel kissé pánikba esett az AMD Ryzen processzorok közelgő megjelenése és teljesítménye miatt. Az mindenesetre biztos, hogy reagál a történésekre a rivális. 

Hirdetés

A CanardPC beszámolója alapján két új Kaby Lake-alapú processzorral válaszol a Ryzenre az Intel. Az egyik a Core i5-7640K lesz, amelynek az órajele 200 MHz-cel lesz magasabb a Core i5-7600K-hoz mérten. Ezzel már egy 4 GHz-es alap órajelről beszélhetünk. 

A Core i7-7740K órajele 100 MHz-cel emelkedik. A Turbo frekvenciákról egyelőre nem hallani. 

Talán a megemelt órajeleknél is érdekesebb azonban, hogy a Core i5-7640K ezúttal már Hyper-Threadinggel újít, ami a Core i5-ös sorozat számára nagy előrelépést jelent. Az új CPU-k fogyasztása 91 wattról 100 watt környékére emelkedik. 

Az Intel állítólag a Coffee Lake érkezését is szeretné előbbre hozni, a hatmagos processzorokkal együtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.