Hirdetés

Új Raspberry Pi Európában



|

A Raspberry Pi Model A 256 megabájt RAM-mal érkezik Európába.

Hirdetés

A hitelkártya-méretekkel rendelkező Raspberry Pi azért született meg, hogy a tanulóknak segítsen a hardveres és szoftveres ismeretek elsajátításában. Az ARM gép azonban hamar nagyon népszerű termékké vált, hiszen egy HDTV-re akasztva okostévét vagy HTPC-t lehet készíteni a segítségével.

Ami azt illeti, az ARM-alapokra építkező eszköz olyannyira népszerűvé vált, hogy a Raspberry Pi Foundationnek felül kellett vizsgálnia az eredeti modellt, és újakat kiadni. Eközben további nehézséget jelentett, hogy a kereslet messze meghaladta a kínálatot. 

Ezúttal is egy felfrissített változatról érkezett hír: a Raspberry Pi Model A egy még inkább karcsúsított változata a linux-ra építő gépnek. Az új verzió a B modell energiafelhasználásának a harmadával is beéri, emellé pedig 256 MB RAM-ot és egy USB portot kínál. Az A modell egyébiránt olcsóbb is, ugyanis 25 dollárnak megfelelő összegért lehet hozzájutni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.