Hirdetés

Újabb AGP-s kártyák jönnek



|

Egyes gyártók még mindig látnak fantáziát a régi szabványban

Hirdetés

A két kártya a Radeon X1650Pro AGP, illetve az X1300XT AGP, melynek PCI-Express csatolófelületű változatait még csak nemrégiben mutatták be, de már megérkezett az AGP csatolófelületű változat is.

A drágább, ezúttal gyorsabb X1650Pro AGP magórajele 590-, míg a 128-bites buszon kommunikáló GDDR 3 memória órajele 690 megahertz lesz. Ezek az órajelek csak 10-10 megaherztel alacsonyabbak, mint a PCI-Express változatok, így feltehetően számottevő lassulás nem vehető észre.




Az AGP csatolófelületű Radeon X1300XT-t kétféle memóriakiszereléssel értékesíti a vállalat, azonban magórajelük egyformán 500 megahertz lesz. Eltérés a memóriák méretén felül csupán a memóriák órajelében lesz: a 256 megabájtos válozat memória órajele 500 megahertz, ezzel szemben a nagyobbik, fél gigabájtos változaté csak 400 megahertz.

Hasonló megoldással az NVidia GeForce 4 kártyáknál találkozhattunk, ahol a 128 megabájtos változat órajele alacsonyabb volt, mint a 64 megásé, így ennek kökszönhetően ez utóbbi változat gyakran felülkerekedett nagyobb társán.


A kártyák hivatalos ára 30- illetve 40 ezer forint környékén alakul.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.