Hirdetés

Újabb filléres zseb-PC a Kickstarteren



|

Erősebb a többi apróságnál, de még mindig csak 15 dollárba kerül.

Hirdetés

Néhány éve még hihetetlen lett volna egy tenyér méretű, szuperolcsó számítógép létezése. Manapság pedig itt az 5 és a 9 dolláros Raspberry Pi Zero és a CHIP. Ezek persze nem erőművek.

Hirdetés

Nem erőmű a PINE64 sem, azonban az előbbi két apróságnál mindenképp erősebb.

Az apró számítógépen egy Allwinner 1,2 GHz-es, 64 bites ARM Cortex-A53-as, négymagos processzor található, ami 1 GB RAM-ot képes kezelni. A gép indulóára 15 dollár, legalábbis a kickstarteres projekt ideje alatt.

15 dollárért olyan verzió jár, amelyen 512 MB RAM van, 10/100-as Ethernet porttal. 19 dollárért már 1 GB RAM és gigabites Ethernet jár, valamint további csatlakozók kamerához, érintőpanelhez és videós adapterhez. 

Mindkét verzióban közös az ARM Mali 400MP2-es grafikus vezérlés, a két USB 2.0 port, a HDMI-kimenet és a 3,5 milliméteres jack aljzat. Beépített tárhely nincs, de a 256 GB-os microSD támogatott. 

A PINE64 képes Android 5.1-et és Ubuntu Linuxot is futtatni, többek között. Egy billentyűzet, egér, kijelző és Ethernet-kábel, majd kész az olcsó számítógép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.