Hirdetés

Újabb gyártó lép ki a memóriapiacról



|

A PQI is távozik. Egy 4 gigabájtos DDR3-as memóriamodul ára mára kevesebb, mint 16 dollár.

Hirdetés

A 2013-as évben ismét eggyel kevesebb gyártó lesz jelen a memóriapiacon. A PQI megpróbálta korábban változatossá tenni a kínálatát, hogy átvészelje a gazdasági nehézségeket, és emellett a memóriapiac gyengeségeit. Az elmúlt években folytonosan csökkentek a DDR3-as modulok árai, és bármikor is nőttek az árak, a következő esést már nem kompenzálták.

Mindez jó hír a vásárlóknak, hiszen egy 4 gigabájtos DDR3-as modul ára már kevesebb, mint 16 dollár. Kevésbé azonban a gyártóknak, hiszen a csődbement Elpidát például a Micron vásárolta fel. A PQI most úgy döntött, addig szabadul meg a veszteségeitől, amíg van rá lehetősége: kilép a memóriapiacról.

A PQI a jövőben az adattárolási megoldásokra, az Apple termékek vezeték nélküli kiegészítőire, a PC-s perifériákra és a Wi-Fi-s adattárolókra fókuszál majd. A tervek között szerepel az USB 3.0-ás pendrive-okra való teljes áttérés is, hat hónap múlva a PQI már nem tervezi az USB 2.0-ás kulcsok gyártását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.