Hirdetés

Újból csökken a Radeon HD 7850 ára



|

Ezzel együtt már 60 dollárt esett a 2 GB-os modell ellenértéke.

Hirdetés

Az AnandTech pénteki értesülései szerint az elkövetkező hetekben újból csökkenni fognak a komoly tűzerővel rendelkező Radeon HD 7850 grafikus kártyák árai, amelynek hála már a 2 GB-os modell is nemsokára a 200 dollár alatti árkategóriában fog landolni. Az ügy érdekessége, hogy sajtósai szerint valójában nem az AMD csökkentette a grafikus lapkák árát, hanem a hardvergyártó partnereik kapcsoltak „öldöklő” üzemmódba.


Ha minden jól megy, akkor az újonnan eladásra kerülő 2 gigabájtos Radeon HD 7850-ekért a gyártók három árcsökkentés után az eredeti 249 helyett most már csak 189 dollárt (~41 ezer forintot) fognak kérni, míg az 1 GB memóriával szerelt modellek ára 199-ről 169 dollárra (~37 ezer forintra) fog esni.


Természetesen hazánkban már csak a 27 százalékos általános forgalmi adó miatt sem lesznek ilyen jó árban a kártyák, jelen pillanatban az 1 gigás modell megközelítőleg 48 ezer forinttól kapható, míg a 2 GB-os változatért ennél legalább 8 ezer forinttal kell többet otthagyni a boltban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.