Hirdetés

Újra indul az IBM 48 órás programozói bajnoksága



|

Idén ismét a legtehetségesebb diákokat keresik a szervezők az IBM 48 órás programozó bajnokságán.

Hirdetés

A programozók közti versenyt idén október 16-18. között rendezik meg az ELTÉ-n, de a felkészülésre már most adott a lehetőség az IBM Programozó Bajnokság weboldalán. Azonban nem egyszerűen, a megszokott úton lehet vállalkozni a feladatokra, már a regisztrációhoz is az alábbi rejtvényt kell megoldani: 

 

 

default_2.jpeg

 

Aki sikeresen vette ezt az első feladatot, az regisztrálhat az oldalon és számos információt, háttéranyagot, valamint szoftvert tölthet majd le, valamint igénybe veheti az oldalon lévő chatet és fórumot, a rendszeresen kiküldött hírlevélben pedig mindig megkapja a legfrissebb információkat.

 

A bajnokságon a hallgatók 3 fős csapatokban vehetnek részt és nonstop, 48 óra alatt kell egy való életből vett feladatot megoldaniuk, IBM-es technológiák felhasználásával.  A versenyen az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy -portál szerveren kell futnia. Tervezéshez és fejlesztéshez csak az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobil oldali fejlesztés ismerete is (pl.: Symbian, J2ME).  A megoldások értékelésénél nemcsak a kód szépsége számít: az ötletesség, a felhasználóbarát felületek, a rendszertervek és a dokumentáció egyaránt pontokat érnek.

 

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára. Azonban nemcsak a tárgyi nyereményekért érdemes jól szerepelni - fontosabb lehet, hogy a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg. A nevezésre szeptember 7-től nyílik lehetőség, az első 20 regisztráló csapat indulhat ősszel a megmérettetésen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.