Hirdetés

Újra megéri memóriát gyártani



|

12 százalékkal nőtt három hónap alatt a memóriapiac bevétele.

Hirdetés

Sokáig húzódtak a memóriapiac nehézségei, azonban mára egyértelműen véget értek. Ami azt illeti, a NAND és a DRAM szektor helyzete felcserélődött. Korábban a NAND ágazat kereslet-kínálat aránya megfelelő volt, a memóriapiac óriási túlkínálat felé haladt.

 

Míg a flash meghajtók, memóriakártyák iránti kereslet és az SSD-k iránti érdeklődés is csökken, addig az utóbbi három hónap alatt a memóriapiac 7,02 milliárd dolláros árbevételre tett szert - ez 12 százalékos növekedésnek felel meg az előző hónapokhoz viszonyítva.

 

A memóriagyártók korábban taktikai hibát követtek el, ugyanis túl gyorsan terítették szét az új lapkákat, ami azt eredményezte, hogy a régebbi modellek túlkészletes állapotba kerültek. Azt nem tudni, hogy a történelem megismétli-e önmagát, mindenesetre a Samsung 40, az SK Hynix 24,4, az Elpida pedig 12,9 százalékos részesedéssel bír jelenleg.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.