Hirdetés

USB 3.0-as külső meghajtó a Western Digitaltól



|

Az új, akár tízszer gyorsabb USB révén a jelenlegi leggyorsabb külső meghajtó a My Book 3.0

Hirdetés

A világ vezető külső adattároló gyártója új, gyorsabb USB technológia alkalmazásával megalkotta a világ jelenleg leggyorsabb külső merevlemezét, a My Book 3.0-át. Az újdonság az első eszközök között van, melyek USB 3.0 csatlakozást használnak, mely mintegy tízszeres sebességelőnnyel bír a jelenleg elterjedt USB 2.0-hoz viszonyítva. A gyorsabb összeköttetés a meghajtó és a számítógép között lerövidíti az állományok megnyitásának, mentésének időtartamát, különösen nagy fájlok esetében.

 

Tekintettel arra, hogy az USB 3.0 jelenleg még csak technikai újdonság és még hónapok, évek kellhetnek globális elterjedéséhez, a jelenleg 1 terabájtos kapacitással elérhető My Book 3.0 meghajtók mellé egy második generációs PCI Express sínbe szerelhető USB 3.0 adaptert is csomagol a gyártó. Hamarosan 2 terabájtos modellel is jelentkezik a cég.

 

 

 

wd my book 3

 

 

Az USB 3.0 interfész akár 5 Gb/s (gigabit másodpercenként) átviteli sebességgel is működhet, ami 4,7-szer gyorsabb az USB 2.0-nál. Az új My Book 3.0 kompatibilis a USB-IF SuperSpeed USB 3.0 szabvánnyal, így más USB 3.0 és USB 2.0 és 1.1 perifériákkal párhuzamosan használható.

 

Az In-Stat piackutató cég 2009. szeptemberi prognózisa szerint várhatóan több mint egy milliárd USB 3.0 meghajtó kel majd el 2013-ig, ami akkor a piac 25 százalékát teszi majd ki.

 

Dale Pistilli, a WD marketing igazgató helyettese szerint „A vásárlók nem kell, hogy várjanak a technológiára ötleteik megvalósításához. A My Book 3.0 adott a teljesítmény, amire a felhasználóknak szükségük van erőforrás igényes videoszerkesztő, animációs és grafikai alkalmazásaikhoz.”

 

Már jelenleg is kapható a My Book 3.0 egyes kereskedőknél és a WD webshopjában. A már említett készletben (meghajtó és USB 3.0 kártya) 200 dollárért, önmagában, csak a meghajtó 180 dollárért vásárolható meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.