Hirdetés

Ütnivaló noteszgépek



|

Finom kocogtatással is irányíthatók az új ThinkPadek.

Hirdetés

Azok számára, akik rendszeresen használnak számítógépet, bizonyára nem ismeretlen a jelenség, amikor egy rendszerhiba miatt órák, napok, vagy akár hetek munkája kerül digitális süllyesztőbe. Erre a reakció gyakorta testesül meg dühödt csapkodás, durvább esetben rugdosás formájában, aminek szenvedő alanya a PC valamely részegysége. Ebből kiindulva az IBM mérnökei úgy gondolták, hogy az általában káros tevékenységet értelmesebb célokra használják fel, így született meg a knockAge nevű szkript.

A technológiát egyelőre csak a 2003 után gyártott, aktív merevlemez-védelemmel rendelkező, Linuxot használó tulajdonosok vehetik igénybe. A program telepítése után szinte bármilyen feladat beprogramozható az általunk igényelt ütögetési mintára; például feloldhatóvá tehető általa a kóddal védett képernyővédő, vagy léptethetővé a médialejátszó. De hogy az ütögetés valódi eredetétől ne távolodjunk el túlságosan: akár a hibakereső alkalmazás inditását is ráprogramozhatjuk, így tényleg elképzelhető, hogy pár ökölcsapástól megjavul a masina.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.