Hirdetés

Úton a 7 nm-es chipek



|

A Samsung és a TSMC is szeretne az élre kerülni a 7 nm-es lapkák világában.

Hirdetés

A TSMC elnöke, Morris Chang úgy véli, hogy a Samsung lesz a vállalata fő ellenfele a 7 nm-es gyártástechnológiával készülő chipek kapcsán. 

Hirdetés

A jövő évvel kezdődően a TSMC próbagyártásokat tart a 7 nm-es eljárással annak érdekében, hogy teszteljék a technológiát és a gyártási folyamatát. Ha minden jól megy, akkor 2018-ban már a sorozatgyártás kezdődik. 

Chang szerint a TSMC technológiai előnnyel bír a Samsung fölött, és végül vezető szerephez jut majd a piac ezen fontos szegmensében. 

A TSMC 10 nm-es lapkáinak a sorozatgyártása 2017-re indul el. A pontos dátumtól függ majd, hogy az Apple az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus készülékeinél tud-e 10 nm-es lapkát kínálni vagy pedig marad az A9-nél használt 14 nm-es technológia. Értelemszerűen az újabb megoldás alacsonyabb fogyasztást és gyorsabb működést garantálna. 

Az A10-es lapkát teljes egészében a TSMC gyárthatja, a Samsung idén állítólag kimarad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.