Hirdetés

Úton a gyárilag erősen túlhajtott RX 480 kártyák



|

A referencia modell ugyan nem tuningolható, de nem kell elkeseredni.

Hirdetés

Ugyan a mai napon elérhetővé vált AMD Radeon RX 480 fantasztikus teljesítményt nyújt az áráért cserébe, azonban a tesztelők egyöntetűen tuningolhatatlannak találták. A grafikus processzor órajelét minimálisan, míg a VRAM frekvenciáját már egy kicsit jobban meg tudták emelni, de ezek nem voltak elégségesek a komoly teljesítménynövekedés eléréséhez.


Hirdetés


Friss hírek alapján úgy tűnik, hogy ettől függetlenül van tuningpotenciál a termékben, csak épp a referencia modell nem teszi lehetővé a kiaknázását. Ez látszólag két okra vezethető vissza: egyrészt a PCI Express foglalat és a hattűs PCIE tápcsatlakozó nem képesek elég energiát leadni a videokártya érdemi túlhajtáshoz, másrészt pedig a referencia hűtő nem képes hatékonyan elvezetni az extra hőmennyiséget.



A gyártópartnerek testre szabott kártyáival szerencsére megoldódhat a gond, az extra tápcsatlakozók és hatékonyabb hűtés bevetésével a grafikus processzor 1266 MHz-es referencia órajele elméletileg 1480-1600 MHz tartományba emelhető. Néhány héten belül érkezhetnek majd az első gyárilag túlhajtott, vagy házi túlhajtásra alkalmas Radeon RX 480-asok, az ASUS és az MSI az elsők között fognak ilyen termékekkel előrukkolni.



(Forrás: WCCFTech, HardForum)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.