Hirdetés

Vége a Lexmark tintasugarasoknak



|

Nem fejleszt vagy gyárt több ilyen nyomtatót a vállalat.

Hirdetés

A Lexmark a napokban jelentette be, hogy átalakításokat hajt végre a cég felépítésében. Ennek keretében a vállalat a jövőben nem fejleszt vagy gyárt többé tintasugaras nyomtatókat. A Lexmark bejelentése nem sokkal a Sony-ét követte, utóbbi az optikai meghajtóktól búcsúzott.

 

A gyártó a már piacra került eszközökhöz továbbra is nyújt majd támogatást, életben marad a szerviz, illetve az alkatrészek forgalmazása is, egészen 2015. végéig. A hírek szerint a változások miatt évi 60 millió fontot takaríthat meg a Lexmark.

 

A változtatás 1700 munkahely megszűnését jelenti világszerte. A cég ügyvezetője elmondta, hogy sok lehetőséget mérlegeltek, azonban a tintasugarasok nem hoztak annyi eladást, hogy az üzlet fenntartható maradjon. A gyártó a lézertechnológiában több lehetőséget lát üzletileg, azonban nem zárta ki a lehetőséget, hogy valamikor még visszatér a tintasugaras nyomtatókhoz is. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.