Hirdetés

Véget ér az Intel Core i7 940 gyártása



|

Hamarosan egy új, gyorsabb típus veszi át a középső Core i7-es modell helyét.

Hirdetés

A tavaly novemberben bemutatott, Nehalem architektúrára épülő Core i7 processzorcsalád hamarosan újabb tagokkal bővül. Az új Extreme modell érkezéséről már mi is beszámoltunk korábban, ám a 975-ös csúcsprocesszor megjelenése még mindig várat magára, talán nyár elejére már a boltokban láthatjuk a 3,33 GHz-es variánst. Ezzel azonban nincs vége a vérfrissítésnek, a gyártó a trió második tagját, a 940-est is lecseréli. A helyébe lépő modell 3,06 GHz-es üzemfrekvenciával érkezik, típusszáma pedig 950 lesz. A megemelt órajelű újonc várhatóan még a nyár elején megjelenik, kezdő ára ezer darabos rendelés esetén 562 dollár lesz.

 

intel-core-i7-940.jpg


Hogy mi lesz a 940-essel? Nos, természetesen beszüntetik a gyártását, a partnerek szeptember 4-dikéig adhatják le rendeléseiket a dobozos és a tálcás változatokra, az előbbi esetén viszont igen korán, december 9-én ér véget a szállítás. A tálcás verziókat több mint egy évvel tovább biztosítja az Intel partnerei számára, az utolsó szállítási határidő 2010. november 5-dike.

 


A hazai felhasználóknak talán nem lesz akkora érvágás e típus kiiktatása, hiszen a Core i7 940 ára szinte minden kiskereskedelmi egységben átlépte a 150000 Ft-os értékhatárt. A közel feleannyiba kerülő Core i7 920 egyelőre megmarad az Intel kínálatában, a modellel kapcsolatban tulajdonképpen csak az új D0 stepping érkezéséről adhatunk hírt, mely revízióra épül egyébként a 975-ös és a 950-es CPU is. Hogy teljesítményben, túlhajtásban jelent-e majd némi pluszt ez a váltás, az leghamarabb május végén kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.