Hirdetés

Végleges az új Intel GMA



|

Két lapkakészlethez két grafikus megoldás dukál

Hirdetés

Eredetileg ugyanazt a grafikus magot szánták mindkét lapkakészletbe, de hamar meggondolták magukat a mérnökök. Így a G965-ös alapkapokban előbbit, a Q965 Expressben pedig utóbbit találjuk majd.

A GMA X3000 támogatja majd a DirectX9c, DirectX10 szabványokat, részletesebben:

- Shader Model 3 támogatás
- 16 és 32-bites teljes pontosságú lebegőpontos számítások
- akár 8 objektum renderelése egyszerre

Arról nincs információ, hogy hány árnyaló egységet tartalmaznak a vezérlők, de annyit tudni, hogy teljes mértékben programozhatóak lesznek. Az X3000-ben egy 667 megahertzes grafikus mag dolgozik majd, és ismerni fogja az Intel Clear Video Technology-t is.

A GMA 3000 egy gyengébb grafikus lapka, amely még épp megüti a Windows Vista követelményeit, így a DirectX9c és OpenGL 1.4 felületeken tud majd kommunikálni, viszont csak Shader Model 2-t ismer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.