Hirdetés

Csavarhúzó nélkül: Verbatim SSD ExpressCard



|

Egy SSD azoknak, akik nem akarják szétszedni a notebookot egy merevlemez-csere miatt.

Hirdetés

A notebookokban található ExpressCard foglalat széles körben alkalmazható különböző kiegészítő kártyákhoz, magas átviteli sebességénél fogva pedig SSD-meghajtó fogadására is alkalmas. A megvalósítása kicsit furcsa, hiszen a hagyományos 2,5 hüvelykes SSD-meghajtókat leginkább SATA-csatolófelülettel gyártják, de az ExpressCard megoldás sem új keletű – sőt, PCI-Express foglalatba illeszthető változat is létezik.

verbatim_ec_32gb.jpg

A 32 milliméteres ExpressCard kivitelnek hála a Verbatim SSD kisebb, mint például az előző hónapban bemutatott SSD-nagyteszt szereplői, sőt már-már a pendrive-ok méretével vetekszik. További előnye, hogy átviteli sebességben – írás/olvasás egyaránt – és késleltetés terén sokkal jobbat képes mutatni, mint bármelyik USB-kulcs. A gyári adatok szerint a 32 gigabájtos Verbatim meghajtó 120 megabájtos olvasási és 30 megabájtos írási sebességre képes, amit a tesztek nemcsak hogy alátámasztottak, de lineáris írásnál másodpercenként 39 megabájtot mértünk a gyári 30 helyett.

 


Az előnyök mellett ugyanakkor hátrányok is vannak. Sajnos az ExpressCard nem annyira elterjedt, mivel sok notebook-felhasználó még mindig a PCMCIA-felületet részesíti előnyben, ha lehet választani a kettő közül. Másik hátrány (ami szintén akadályozza az elterjedését), hogy gyorsasága ellenére az ExpressCard foglalatba illeszthető SSD nem lehet reális alternatívája a közkedvelt pendrive-oknak, mivel asztali gépben csatolófelület híján csak speciális kiegészítőkkel használható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.