Hirdetés

Videó: Nikon D60 és Coolpix S550



|

Kompakt vagy tükörreflexes? Két Nikon megoldást vizsgáltunk.

Hirdetés


Nikon D60 - belépő a tükörreflexes világba

A Nikon D60 tükörrefglexes fényképezőgép a legújabb belépő szintű modell a kategóriában. Félprofi viszonylag olcsón beszerezhető gép, ideális azoknak is, akik most szeretnének váltani kompakt gépről és kamatoztatnák megszerzett fotózási ismereteiket.

100 000 forint fölötti kategória, de mégsem kell érte félmilliós összegeket a boltban hagyni. A gyári objektív kittel együtt már 150 000 forint alatt hozzájuthatunk.

Egyrészt a képek minőségében különbözik a kis gépektől, hiszen jóval nagyobb szenzorral rendelkezik. A manuális beállítások terén is szinte korlátlan szabadságot kapunk. És roppant nagy előnye, hogy többféle objektívet csatolhatunk rá, a témánktól és a körülményektől függően.

 


Megannyi lehetőségünk van apróbb beállításokra, de a kész képeken is végezhetünk alapszintű szerkesztési feladatokat.
A gép 10 megapixeles, ami ugyan nem tűnhet nagynak de bőven elegendő. A képstabilizátor az objektívben található, legalábbis a VR és VR2 jelűekben. A CCD szenzor tisztítása ultrahangos módszerrel történik.

A D60-asban még nincs autófókusz motor, ezt az objektívben található ultrahangos motor mozgatja, ezért a régebbi objektívek esetében ez a funkció csak manuálisan működik.

Az LCD kijelző funkciója is kissé más mint a kompakt gépeken. A keresés helyett inkább a képek visszaellenérzésére és a funkciók beállítására való.

Nikon Coolpix S550 - kicsi, kompakt, kézreálló


A gép egyik előnye azonnal látható: annyira kicsi, hogy egy zsebben elfér. A méretén kívül fontos az is, hogy váza teljesen fém borítású, a belőle kibukkanó objektív pedig ötszörös zoomra képes - kikapcsoláskor pedig teljesen eltűnik a házban.

10 megapixeles felbontásával az S550 kategóriájában kifejezetten erősnek számít, és a visszanézett képet 230 000 képpont megjelenítésére képes nagy LCD kijelzőn láthatjuk.

Egy digitális VR képstabilizátorral csökkenthetjük a kéz remegésének és a kép bemozdulásának esélyét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.