Hirdetés

Bemutatta első kiskereskedelmi forgalomba szánt SSD-meghajtóit a Western Digital



|

Egy évet kellett várni, mir a WD beadta a derekát. Az eredmény 250 MB/s.

Hirdetés

Nem szállított eddig a Western Digital fogyasztói SSD modelleket, de most szakít ebbéli hagyományaival. Mindeközben új modellekkel erősít a vállalati megoldások piacán is.

western_digital_siliconedge_blue_01.jpg
Mintegy egy évvel ezelőtt vásárolta fel a főként merevlemezeiről ismert WD a SiliconSystems SSD gyártó céget, 65 millió dolláros értékben. Ezzel lépett be a professzionális félvezető alapú meghajtók piacára a Western Digital, aki az elmúlt egy évben csak vállalati SSD megoldásokkal foglalkozott.

A most bejelentett WD SiliconEdge Blue 2,5 hüvelykes egység, mely 64, 128 és 256 GB kapacitású változatokban érhető el. 3 Gbps sávszélességű SATA csatlakozással látták el, a specifikációk szerint rendelkezik TRIM és NCQ támogatással is. Belső felépítését tekintve MLC (többszintű) NAND flash memóriára épül, melynek MTBF értéke (a két meghibásodás közötti várható időtartam) 1,4 millió óra. Olvasáskor 250 MB/s, íráskor 170 MB/s sebességgel képes működni.

 

Michael Hajeck, a cég igazgatóhelyettese szerint a SiliconEdge megjelenésével nem csak a WD tapasztalatai bővülnek, de a nagy teljesítményű meghajtó előmozdítja az SSD adattároló technológiák elfogadottságának növekedését a beszállítók, a technológiai érdeklődésű vásárlók és játékosok körében. Három év garancia hivatott erősíteni a vásárlók bizalmát, kapacitástól függően (64, 128 és 256 GB) 279, 529 illetve 999 dolláros utcai árat adott meg a gyártó.


westerndigitalbluegenep.jpg
Közben bővíti vállalati SSD termékpalettáját is a SiliconDrive N1x bejelentésével, mely adatközpontokban, autóiparban, szállítmányozásban, kommunikációs létesítményekben, videomegfigyelő rendszerekben és ipari folyamatirányításban alkalmazható jellemzően. Ezeken a területeken fokozott igény mutatkozik a hagyományos merevlemezeknél mechanikailag ellenállóbb, alacsonyabb fogyasztású és nagyobb sebességű SSD (Solid State Disk) meghajtók iránt, ugyanakkor a fogyasztói változatoknál sokkal megbízhatóbb konstrukciókra van szükség.


Ahogy a vállalati WD SSD termékek általában, úgy az új 2,5 hüvelykes SiliconDrive N1x is SLC (egyszintű) NAND flash cellákra épül, melyek ugyan nagyobb helyigényűek, mint a fogyasztói szegmensben előszeretettel alkalmazott MLC cellák, de hosszabb élettartamú, megbízhatóbb meghajtók építhetők belőlük. Az N1x-et is 3 Gbps sávszélességű SATA csatlakozással látták el és a specifikációk szerint rendelkezik TRIM és NCQ támogatással is. A meghajtóról 240 MB/s sebességgel olvasható adat és 140 MB/s tempóban lehet rá írni.

Kifejezetten kritikus felhasználásra készült a SiliconDrive N1x, melyre 5 éves garanciát biztosít a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.