Hirdetés

Wi-Fi törés Budapesten



|

Sebastian Schreiber etikus hacker élőben szemléltette a Budapest városközpontjában működő védtelen WiFi-hálózatok sérülékenységét.

Hirdetés

Schreiber egy Wi-Fi túra keretében Budapest belvárosában több mint 1200 Wi-Fi hozzáférési pontot talált. Ez a szám lényegesen magasabb, mint amit Prágában (847), Bukarestben (304), Belgrádban (492) vagy Bécsben (255) talált. A hálózatok feltérképezése során Sebastian a budapesti belvárosi hálózatok 38 százalékát titkosítatlannak találta, ami a régiós vetélytársakat tekintve előkelő helyezést ad a városnak, csak Bécs előzi meg Budapestet a maga 31 százalékával. Prágában és Bukarestben a hálózatok 47 százaléka volt védtelen, míg ez a szám Belgrádban eléri az 58 százalékot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.