Hirdetés

Windows alatt is kifektethetőek Samsung noteszek



|

Nem csak Linuxszal gyilkolhatóak meg pillanatok alatt a gyártó újabb modelljei.

Hirdetés

Egy héttel ezelőtt meglehetősen kellemetlen hírrel szolgáltunk az UEFI-s Samsung laptopokon Linuxot használók számára, ugyanis az eredeti beszámoló alapján egy firmware bug és pingvines meghajtószoftver kombinációja pillanatok alatt bekapcsolhatatlanná tehette a noteszgépeket.


Ugyan a Samsung állítólag már dolgozik a probléma megoldásán, ám az utóbbi egy hétben a vállalat linuxos meghajtóját karbantartó programozó is tovább vizsgálódott, mostanra pedig kiderítette, hogy az eddig sejtettnél mélyebb a nyúl ürege. Valójában nem maguk a linuxos meghajtó által kiadott alacsony szintű utasítások okozzák a gikszert, azokkal csak a legegyszerűbben lehet kiváltani a hatást.


A valódi problémát az jelenti, hogy a firmware hibakeresési céllal közvetlenül az NVRAM-ba menti a hibaüzeneteket, ám a Samsung kóderei hibáztak az UEFI implementálása során, így ha egy továbbra sem pontosan behatárolt méretet meghalad a napló mérete, akkor valamilyen malőr folytán meghiúsul a rendszerszoftver betöltése. Ezt Windows alatt be is bizonyította az úriember, aki esetleg szeretné tönkretenni az érintett típusú, ám még működőképes laptopját, az innen szerezheti be a szükséges C++ példakódot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.