Hirdetés

ZBOX EN760: mini PC, játékosoknak!



|

A Zotac új mini PC-je GeForce kártyával, és erős processzorral érkezik.

Hirdetés

A Zotac nem az első, de valószínűleg a legkomolyabban vehető versenyző a mini PC-ket játékosok számára vonzóvá tenni akaró mozgalom élharcosai között: a ZBOX EN760 ugyanis egy olyan alternatívát kínál, amely segítségével a szórakoztató szoftverekről sem kell lemondanunk, ugyanakkor nem kell birtoklása miatt átrendeznünk a nappalit.

Hirdetés

Az első, és legdöbbenetesebb információ a készülék kapcsán a mérete: a mindösszesen 188 x 188 x 51 mm-es ház akár a legjobb barebone PC-k között is megállná a helyét - azonban nem mezei médialejátszásra készült. Erről már a processzor is gondoskodik, hiszen a ZBOX EN760-at egy Core i5-4200U CPU hajtja meg. Az IGP-t hőelvezetési okok miatt letiltják a prociban, helyettte egy NVIDIA GeForce GTX 860M gondoskodik a videokraftról, 2 GB-os GDDR5 VRAM-al.

A készülék alapjáraton nem rendelkezik se memóriával (ebből maximum 16 GB képes kezelni, két sloton), se háttértárolóval - van viszont 3 darab USB 3.0-ás portja, S/PDIF csatlakozása, kártyaolvasója, vezetékes és vezeték nélküli hálózatkezelési képessége, és Bluetooth 4.0-ás modulja - természetesen a HDMI és a DVI-I kimenet mellett. Ahhoz, hogy a masina ne égesse le a lakást az első bekapcsolás után, külső tápegységet kellett alkalmazni - így is egy kisebb mérnöki csoda, hogy a gép a keletkezett hőt képes magabiztosan elvezetni. A vállalat természetesen debütáltat egy Plus kódnévvel fémjelzett változatot is - ez annyiban tér el a fentiektől, hogy alapból jár mellé egy egy terrabyte-os háttértároló, és 8 GB DDR3 memória is.

És hogy mindez mennyibe kerül? Azt egyelőre nem tudjuk - pedig a Zotac júniusban már a boltok polcaira akarja küldeni a kompakt gépszörnyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.