Hirdetés

Zöld 9600 GT a Palit-tól



|

Az nVidia újabb bőrt húz le az egyik legsikeresebb kártyájáról, a 9600GT-ről.

Hirdetés

A 9600 GT az egyik legsikeresebb modell volt a gyártó palettáján, nem csoda hát, ha újra csatarendbe állították. Az új koncepció a napjainkban annyira divatossá vált környezetvédő szemléletet követi, így természetesen a marketing jelentős részét teszi ki a "green" jelző. A technikai háttér sem sokkal bonyolultabb ennél, gyakorlatilag a központi magot az nVidia már 55nm-en gyártja de más változtatást nem eszközöltek, így csodákat sem nagyon szabad várni tőle, de kisebb felbontásokon még mindig képes megfelelően teljesíteni.

1a.jpg


A Palit 9600GT Green Edition is ilyen alapokra épül, viszont az elsők között rukkoltak elő egy apró, és sokaknak fontos extrával, azaz elhagyták a külön tápcsatlakozót. Ennek oka hogy a gyárilag alacsonyabb feszültségen üzemelő lapka étvágyát sikerült jelentősen visszafogni, így megelégszik a PCI-E sínnel, ezzel sok HTPC és gyengébb táppal rendelkező vásárló szeme csillanhat fel. Ennek a húzásnak viszont megvannak a hátrányai is, hiszen az előző, nagyobb csíkszélességgel készült modellhez képest nem csak a fogyasztás, de az órajelek is csökkentek, méghozzá drámaian. Az eredeti 650MHz-es érték helyett sokan 630-620MHz-ig mentek le, a Palit viszont kereken 600-ra lőtte be a sebességet, a shader órajelről viszont egyelőre nem nyilatkoztak. A memóriához viszont nem nyúltak, 256 bites vezérlőn 512 megányi DDR3-as lapka ül, a sebességük 900MHz (effektív 1800MHz).

1b.jpg


A hűtés szintén egyedinek mondható,a méretes borda miatt a gyártó szerint a csendre vágyók is elégedettek lesznek. Az egyedi nyákról hiányzik az SLI kapu, így a 3DMark hajhászok valószínűleg nem zárják a szívükbe ezt a verziót, akinek viszont nincsen 24"-os monitor az asztalán, annak még mindig képes lesz sok kellemes percet okozni. Az ára 86 dollár körül fog mozogni, már csak az a kérdés, hogy a konkurens ATI modellekhez képest mit fog tudni felmutatni.

1c.jpg

A Palit videokártyákat a Mercury Impex forgalmazza hazánkban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.