Hirdetés

Gyorsan, sokat: Profi Cook KA1010 kávéfőző teszt



|

A Profi Cook PC-KA 1010 filteres kávéfőző az egyszerű és gyors kávéfőzés mesterévé tesz.

Hirdetés

Konyhában ritkán megforduló férfiak, vagy kávézással csak most ismerkedők számára jelent gyorsan kivitelezhető megoldást egy filteres kávéfőző. Ez nem összetévesztendő a szűrőtartós géppel történő eszpresszó készítésével, amikor is nagy nyomással történik a forró víz átpréselése a kávéőrleményen. Ezzel szemben a német típusú, úgynevezett filteres kávéfőző csupán a gravitáció erejét használja, a felforralt víz magától csordogál át a szűrőbe elhelyezett kávén, kioldva az ízanyagokat és az aromát. Ezt a megoldás részesíti előnyben a Profi Cook PC-KA 1010 filteres kávéfőző is, aminek használatához csupán egyszerű szűrőpapír és őrölt kávé megfelelő adagolása szükséges.

Hirdetés

Azoknak találták ki ezt a megoldást, akik olcsón szeretnének viszonlyag komolyabb mennyiségű koffeint magukhoz venni, esetleg kedvelik az amerikai kávéfogyasztási szokásokat, tehát nagyobb kübliből szeretnek egyszerre több deci kávét szürcsölni. Aki a töményebb, szinte kanál megtartó eszpresszót keres, annak inkább érdemesebb a teljesen automata, vagy kapszulás gépeket keresnie.

Dizájn szempontjából egyértelmű a döntés, presszókávéban azonban a Szarvasi a jobb

Kedvező ár, jó minőség

A fekete színű Profi Cook PC-KA 1010 a legtöbb konyhához jól illeszkedik, mérete átlagos, túl sok helyet nem foglal majd a pulton, az általunk használt Szarvasi kávéfőző helyére is pont befért. A készülék fekete színét egy inox betét dobja fel, amitől a dizájn sokkal modernebbé és kívánatosabbá válik, mindezt pedig fokozza a kék háttérvilágítású LCD-kijelző. Az előlapon láthatjuk az aktuális időt, a 24 órás digitális időzítővel pedig beállíthatjuk azt az időpontot, amikor szeretnénk, hogy a friss kávé elkészüljön.

A 24 órás időzítő és a melegentartó funkció hasznos, pláne korán reggel
 

Az 1000 watt teljesítményű készüléken található egy külön bekapcsológomb is, ami piros/kék fénnyel jelzi nekünk, ha az időzítő funkció aktív, így elkerülhető, hogy véletlenül áramtalanítsuk a készüléket és ezzel megakadályozzuk a beprogramozott indítást. A gondatlanságból bekapcsolva hagyott kávéfőzőt egy biztonsági funkció óvja meg a károsodástól és a fölösleges energiapazarlástól, az automatika két és fél óra elteltével lekapcsolja a rendszert, így értelemszerűen a melegentartó funkció is csak eddig vehető igénybe.

Másfél liter a kapacitása, ennyi az egész szerkesztőségnek elég

Hosszú kávéhoz lesz jó

Az üvegből készült kiöntő maximális űrtartalma 1,5 liter, ez csészére átszámítva kb. 12-14 adag hagyományos eszpresszót jelent. A kávé minőségét mi magunk szabályozhatjuk, a drágább patronos rendszerekkel ellentétben itt van mód eldönteni, hogy megelégszünk a legolcsóbb őrölt kávéval, vagy valami extrára vágyunk. Ennek a rendszernek talán annyi a hátránya, hogy a papírszűrőről nekünk kell gondoskodni, de ez szerencsére nem túl komoly tétel, egy-két ezer forintból már több száz szűrőt vehetünk.

A Profi Cook PC-KA 1010 kávéfőző ára körülbelül 8000 forint, ami összességében nagyon kedvező. Ennyi pénzért sok helyen rosszabb anyagminőséget és összeszerelést kapunk, illetve le kell mondani olyan extrákról is, mint például a kék háttérvilágítású LCD-kijelző, vagy a dupla vízszintjelző. A konkurens modellek hasonló felszereltséggel általában 10-15 ezer forintba is kerülhetnek, de ott már nem csak a tudást vagy a kapacitást, esetleg a teljesítményt kell megfizetnünk, hanem a külső kialakítást és a divatos formatervet, márkát is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.