Hirdetés

Tabletkoncepció időseknek



|

Idősebbek is elkezdhetik!

Hirdetés

"Öreg vagyok én már ehhez, kislányom!", "Ebben a korban már nem érdemes újat tanulni", "Úgysem tudnám használni, csillagom, túl bonyolult nekem ez a számítógép-dolog". Hányszor hallottuk ezt a reakciót a nagyitól, a papitól, vagy bármelyik idősebb rokonunktól, ismerősünktől, amikor a (nem is olyan) diszkrét szemrehányást rejtő "Miért nem hívsz gyakrabban?" kérdésre lazán visszaválaszolunk: "Miért nincs e-mailje, anyuka?"


Persze lehet irigykedni a barátnő szupernagyijára, aki most kapott a családtól laptopot a hetvenötödik szülinapjára, és már fent van az iwiwen, a Facebookon, MSN-ezik és Skype-ot használ, ÖTYE-partit szervez e-mailben, és a neten talált egzotikus receptekből álmodott vasárnapi ebéddel várja unokáját. Lehet, de nem érdemes, inkább maradjunk a mézesmadzagnál. Ha megmutatnánk ezt a kütyüt makacsul maradi felmenőinknek, mindjárt nehezebben mondanának nemet a haladásra a korral, ráadásul kíméletes a fáradt szemhez, és az ízületi problémákkal terhelt kezekhez is.



Mikael Johansen koncepciója, az IC Social Communication Tool tulajdonképpen egy közösségi kapcsolatépítő és a kapcsolatot megtartani is segítő berendezés. Akkorára tervezte, mint egy tablet, vagy egy nagyobb e-könyvolvasó, kétirányban navigálható érintőképernyővel rendelkezne, 4G-vel kapcsolódna a világhálóra, így semmilyen otthoni installálást nem igényelne. Használható lenne e-mailezésre, közösségi szájtok látogatására - az eszköz megvételkor automatikusan generálna egy saját postaládát és felhasználói fiókot az oldalak látogatásához -, üzenetküldésre akár hangfelismerő rendszer, akár írás segítségével is képes lenne. Összegyűjtené a különböző eredetű üzeneteket a felhasználó számára, de neki nem kellene feltétlenül odafigyelnie, vagy emlékeznie válasz küldésekor, hogy akkor ez most e-mail volt-e, vagy SMS/MMS, a kütyü automatikusan kiválasztaná a megfelelő csatornát. Képernyője méreténél fogva még a rosszabb látással bíró idősebbek számára is tökéletesen megfelelne az olvasásra, és a "gombok" kezelésére. Beépített szenzorai segítségével videobeszélgetés is folytatható lenne a távolba szakadt fiatalokkal, a fakeret és a kellemesen lekerekített forma pedig egyaránt passzolna hagyományosabb, vagy akár egy modernebb otthonba is.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.