Hirdetés

Úgy tűnik lőttek a Google TV névnek



|

A keresőcég állítólag ortodox módon kívánja növelni az eladásokat.

Hirdetés

A HDMI csatlakozós Chromecast koránt sem a Google első nappalik bevételére kitalált eszköze, hiszen még 2010 októberében az Intel, Sony és Logitech közreműködésével a cég elindította a Google TV-t. A szoftveres platform célja a televíziók felokosítása: számos gyártó már eleve ezt futtató készülékeket dobott piacra, plusz hardveres kiegészítőkkel a megfelelő hagyományos tévéiket is felokosíthatják vele a vásárlók.

Hirdetés


Az Android-alapú szoftvere rendelkezik webböngészővel, plusz a Play Store integrációjának köszönhetően filmeket és sorozatok is lehet vásárolni vagy kölcsönözni a segítségével. A termék ettől függetlenül máig nem lett nagy siker, amely részben annak köszönhető, hogy a tartalmak java csak az Egyesült Államokból érhető el, így a gyártópartnerek nem is erőltették a platform nemzetközi terjesztését.


A GigaOM bennfentes forrásból származó információi szerint a Google hamarosan friss startot szimulálva át fogja keresztelni az egész rendszert Android TV-re, amely nem kimondottan fantáziadús megoldás, de működhet. A változtatás bejelentésével párhuzamosan a vállalat frissítheti magát a szoftvert is, a jelenlegi verzió alapját ugyanis még mindig az Android 3.2 adja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.