Hirdetés

Okostelefon nélkül működik az Alcatel Vision VR headsete



|

A megoldást az jelenti, hogy gyakorlatilag egy okostelefont építettek a headsetbe.

Hirdetés

A VR-headsetek manapság vagy egyszerűbbek, de okostelefont igényelnek a használathoz vagy pedig erősebbek, de vezetékes kapcsolaton keresztül dolgoznak egy erős PC-ről. 

Hirdetés

Egyre több a próbálkozás a kettő közötti átmenettel, és pont ilyennek tekinthető az Alcatel Vision VR-headsete is, amely egy önálló, vezetékeket és okostelefont nem igénylő eszköz. Értelemszerűen bárhol szabadon használható. 

Az Alcatel mindezt úgy tudta elérni, hogy gyakorlatilag egy okostelefont épített a Visionbe. A Marshmallow-alapú készülék nyolcmagos processzort, 3 GB RAM-ot, 32 GB tárhelyet, Bluetooth-t, LTE-t, WiFi-t, gyorsulásmérőt, giroszkópot és közelségérzékelőt is kapott. Két darab 3,8 hüvelykes AMOLED kijelzője van, 1080 x 1020-as felbontásokkal. 

A könnyebb használat érdekében a 3000 mAh-s akkumulátort hátulra helyezték el, vagyis nem húzza majd annyira előre a viselője fejét a headset. Az Alcatel szerint a könnyű viselési érzet ellenére még finomítanak a kialakításon. 

A headset 500 és 600 dollár közötti áron, a jövő év elején kerülhet a boltokba, az Alcatel ugyanis betörne a VR-világba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.