Hirdetés

Gépet, tartósat, egyszerűen, olcsón



|

Próbált már valaki fejest ugrani a notebook-kínálatba? Óriási a választék, sok az egyforma modell, ezért hatalmas segítség, ha saját igényeink szerinti gépet válogathatunk össze.

Hirdetés

Asztali számítógépnél nem nehéz olyan konfigurációt összeállítanunk, amely pontosan megfelel igényeinknek, de ezt meg is szoktuk. Ahogy azt is megszoktuk, hogy ez notebooknál nem működik: a kiállított 20-30-féle modell közül kell azt megtalálnunk, amelyik a legközelebb áll elképzelésünkhöz. Szerencsére azonban változnak az idők, így ez az állítás is megdőlt végre. Éppen jókor jött ez a szabadság, mivel küszöbön a tanévkezdés, ami érint kisdiákot, egyetemistát és felnőttet egyaránt, és hát milyen pozitívan is lehet előre tekinteni az évre, ha egy személyre szabott, vadonatúj notebookkal vágunk neki tanulmányainknak. Nézzük, hogyan is működik a gyakorlatban a szabadon választható és igényeinkhez szabható notebook-vadászat!

Hirdetés


Személyre szabott Inspiron

A Dell nem tegnap döntött úgy, hogy notebookokat fog készíteni, sőt, ha valakinek, hát ennek a cégnek hatalmas tapasztalata van abban, hogy is kell notebookot összeállítani. Még akkor sem kell más márka után néznünk, ha egy igazán olcsó, de azért nem céllövöldés PC-t keresünk, mondjuk 120-150 ezer forint között. A Dell Inspiron sorozat 5558-as modellcsaládját nagyon könnyű kiszúrni a kínálatból, mégpedig azért, mert ötféle színben kérhetjük - már önmagában ez is egyedi a notebookok világában.


Szerencsére a színválasztéknál nem áll meg a konfigurálhatóság, az alapgépet egy igazi bestiává is felfejleszthetjük, ha éppen erre van szükségünk. Az 5558-at már 124 900 Forintért megtaláljuk, de ha ennél többet szeretnénk, arra is lesz hajszálpontosan illő modell a kínálatban. Az Inspiron 5558 alapkiépítésben egy Intel Core i3-4005U processzorral érkezik, amely már önmagában jó alapteljesítményt nyújt minden általános feladathoz, ám akinek tervezésre, programozásra is számítani kell a jövőben, Core i5 vagy akár Core i7 CPU-val és 8/16 GB RAM-mal is kérheti gépét. Mindehhez kellő tárhelyet biztosító háttértár is jár, de csupán egy kattintásunkba kerül és gépünk máris SSD-vel érkezik, amelyre akár előretelepítve megkapjuk a Windows 7-et, Windows 8.1-et vagy mostantól már a Windows 10-et is.


Ahogy haladunk feljebb a specifikációkban, viszonylag hamar megjelenik az NVIDIA GeForce GPU is, amellyel már a játékok futtatása sem lesz gond, és további hasznos extraként érkezik a full HD kijelző, az SSD, sőt, akár a két tárhelyes megoldás is.


A notebook-kereső ereje

Azt, hogy milyen tudású notebookot választunk, az iskolakezdés idején alapvetően a szeptemberben induló képzés határozza meg. Szövegszerkesztés, információgyűjtés, képszerkesztés? Esetleg programozás, videóvágás és online tanórák, chatszobák látogatása? Ráadásul nem egy évre tervezünk a notebookkal, ezért érdemes egy kicsit fölé is lőni a teljesítménnyel. Ehhez minden segítséget megtalálunk a Mysoft.hu notebook-keresőjében, ahol elég, ha megadjuk a számunkra fontos paramétereket, a rendszer egy pillanat alatt kiadja a tökéletesen igényeinkhez szabott modellek listáját.


Érdemes a választásnál gondolni a jövőre, mert az Inspiron 5558 nem egy évre szól csupán - a Mysoft.hu-nál 3 év garancia is jár ehhez a modellhez, az ajándék laptoppárna mellett pedig 10 napos pixelgarancia is része a csomagnak - legyen az akármelyik 5558-as Inspiron notebook.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.